Clicky


Staking chauffeurs Connexxion in Hoogeveen en Meppel succesvol

Staking chauffeurs Connexxion in Hoogeveen en Meppel succesvol
21-10-2015 17:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

MEPPEL/HOOGEVEEN - De wilde staking van de Connexxion-chauffeurs van het stadsvervoer in Hoogeveen en Meppel deze ochtend, heeft geleid tot een succes. Het ontslag van de 13 chauffeurs is van de baan en zij behouden hun arbeidsvoorwaarden, ongeacht de werkzaamheden die zij hiervoor verrichten. Ed van Eijbergen, bestuurder FNV Streekvervoer: "Zelf in actie komen, loont. Dat bewijzen deze chauffeurs!"

Dinsdag vervolggesprek

Onlangs is bij de aanbesteding het stadsvervoer overgegaan van Connexxion naar Qbuzz. De afspraak was dat hierdoor niemand op straat zou komen te staan. Van Eijbergen: ‘Het protest vanochtend deed Connexxion op zijn schreden terugkeren. Het ontslag is afgewend en de arbeidsvoorwaarden zijn veilig gesteld. Dinsdag praten we verder over de eventuele overgang naar Qbuzz.’

Marktwerking leidt tot werkverdringing

De stadsdiensten Hoogeveen en Meppel worden per 14 december aanstaande opgeheven. Dan start de gemeente met een proef met ander soort vervoer met onder andere vrijwilligers. "En daar zijn de beroepschauffeurs de dupe van", stelt Van Eijbergen. "Het is je reinste werkverdringing en als de proef slaagt dan gaan we dit steeds meer zien in het openbaar vervoer. Goedkoop en efficiënt zijn de toverwoorden, terwijl kwaliteit en veiligheid voorop horen te staan."