Transport Online - Simon Loos schaft Warehouse Management Systeem van Centric aan

Simon Loos schaft Warehouse Management Systeem van Centric aan

Simon Loos schaft Warehouse Management Systeem van Centric aan
21-10-2015 13:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WOGNUM - In het continue proces van innovatie en optimalisatie heeft Simon Loos weer een mooie stap gezet met de definitieve aanschaf van het Warehouse Management Systeem (WMS) van Centric. De aanschaf van een nieuw WMS is een strategische keuze binnen het logistieke totaalconcept en ondersteunt het onderscheidend vermogen, ook in de toekomst. Vandaag is met de ondertekening van het contract de samenwerking met leverancier Centric officieel bekrachtigd.

Met het nieuwe WMS kan Simon Loos de komende jaren de dienstverlening verder uitbreiden en snel inspelen op de veranderende vragen uit de markt, zoals de behoefte aan flexibiliteit en maatwerk. Het systeem heeft uitstekende papieren als het gaat om transparantie in de keten, stuurinformatie en ‘regisseren in plaats van registreren’.

De synergie tussen de warehousediensten en de transportdiensten wordt hiermee ook significant vergroot. Het WMS is o.a. specifiek geoptimaliseerd voor de retailbranche, waarin Simon Loos een grote speler is. Dit zorgt natuurlijk intern voor optimalisatie, maar juist ook in de dienstverlening naar de klanten kan zo voor nog meer toegevoegde waarde worden gezorgd. Bovendien levert dit soort slimme IT een grote bijdrage aan de duurzaamheidsvisie van de organisatie. De nieuwe IT-oplossing wordt gefaseerd uitgerold over de drie warehouse locaties en is naar verwachting in Q3-2016 volledig operationeel.

Locus WMS van Centric

Na een gedegen voor- en selectietraject viel de keuze uiteindelijk op ‘Locus WMS’ van Centric. Het intelligente en geavanceerde WMS-pakket, met uitgebreide toepassingen voor de aansturing van alle logistieke processen in het warehouse, is zeer geschikt voor (middel)grote ondernemingen met complexe warehousing. Locus WMS biedt bijvoorbeeld realtime KPI-overzichten, advanced shipping, volledige integratie met transportmanagement, dashboardfunctionaliteiten en een volledig geïntegreerde voice-applicatie. Leverancier Centric heeft bovendien veel ervaring binnen de retail- en foodbrance en springt er met haar uitgebreide portfolio en expertise ook als IT-partner uit.

Sinds haar oprichting in 1938 is Simon Loos uitgegroeid tot een toonaangevend logistiek dienstverlener met veel kennis van, en ervaring in het bieden van een logistiek totaalpakket. De organisatie levert flexibele en veelzijdige diensten in Transport, Warehousing, Value Added Logistics (VAL) en Logistieke consultancy. Met ruim 1.050 medewerkers, 550 trekkers/650 trailers, 85.000 m2 warehouse en meer dan 30 vestigingen behoort Simon Loos tot de top 20 logistiek dienstverleners in Nederland.

Foto's

 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  Simon Loos
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  simon loos
 • J.Roeland
  PETER APPEL


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions