Transport Online - Nederlandse Marine onderschept drugstransport in Caribische Zee

Nederlandse Marine onderschept drugstransport in Caribische Zee

Nederlandse Marine onderschept drugstransport in Caribische Zee
21-10-2015 13:47 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Afgelopen week heeft het marineschip Zr.Ms. Friesland een go-fast onderschept in de Caribische Zee op 90 mijl ten noorden van Colombia. Aan boord van deze snelle smokkelboot vervoerden vier verdachten een lading van 440 kilo cocaïne.
 
De go-fast werd gedetecteerd door het marineschip dat hiervoor nauw samenwerkte met een maritiem patrouillevliegtuig van de United States Customs and Border Protection. Het smokkelbootje probeerde weg te komen, maar werd ingehaald door het snelle onderscheppingsvaartuig van de Friesland, de zogenoemde ‘Fast Raiding Interception Special Forces Craft’ (FRISC).

Overdracht

Na de onderschepping ging het Amerikaanse ‘Law Enforcement and Detachment Team’ (LEDET), dat aan boord van het Nederlandse marineschip meevaart, aan boord van de verdachte go-fast. Daar werden de drugs aangetroffen. Gedurende de nacht is koers gezet naar het Amerikaanse kustwachtschip Charles David Junior voor de overdracht van de verdachten en contrabande.

Hierbij voer de go-fast, bestuurd door het LEDET, achter de Friesland aan. Door de hoge zeegang is de go-fast volgelopen en half gezonken. De opvarenden en de drugs zijn daarop door de Friesland uit het water gehaald.

Enkele uren later zijn de drugs en de verdachten overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions