Clicky

 
Transport Online - Transportbedrijf Ad Klabbers Wijchen failliet: charters financieel het schip in

Transportbedrijf Ad Klabbers Wijchen failliet: charters financieel het schip in

Transportbedrijf Ad Klabbers Wijchen failliet: charters financieel het schip in
28-03-2013 16:27 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
WIJCHEN – De Arnhemse rechtbank heeft maandag 25 maart transportbedrijf Ad Klabbers Wijchen failliet verklaard. Vanaf december van het afgelopen jaar had de onderneming uitstel van betaling, maar ondanks goede wil, is het niet meer goed gekomen.

Dat betekent niet alleen flinke streep door de rekening van transportondernemer Klabbers die een goede reputatie had, maar inmiddels is de nieuwsredactie van Transport Online benaderd door charters die stellen dat ze financieel flink het schip zijn ingegaan.

Een medewerkster van curator mr. Bovo König van Hekkelman Advocaten en Notarissen in Nijmegen beaamt dat er sprake is van een faillissement. "Omdat de ondernemer zijn rekeningen niet meer kan betalen", geeft ze als reden op.

Ze kan niet uitleggen waarom het goed mis is gegaan in Wijchen, terwijl er toch een lange periode van uitstel van betaling is geweest. "Schuldeisers kunnen zich niet meer rechtstreeks tot de ondernemer wenden, maar mogen hun vordering bij ons indienen", laat ze weten.

In de tijd van de uitstel van betaling benaderde Klabbers regelmatig via de telefoon en per e-mail zijn schuldeisers. Zijn meest recente schrijven is in bezit van Transport Online.

"Het is erg spijtig u te moeten mededelen dat de voortzetting van AKW niet geslaagd is. Het bleek niet mogelijk om alle auto’s weer op een rendabele manier in te zetten", vertrouwt hij zijn schuldeisers toe.

"De hoeveelheid werk bij UCI bleef ver achter bij de prognoses en ook het werk voor een andere klant, die ik intussen had gevonden, bleek niet rendabel genoeg om het voort te zetten."

"Ook kon UCI geen garanties geven dat de 10 auto’s in de zeer nabije toekomst wel ingezet konden worden."

"Hierop is afgelopen maandag helaas de surseance van betaling omgezet in een faillissement."

'Op korte termijn zult u hieromtrent nadere informatie van de heer König ontvangen. Hier zullen ook alle contactgegevens van Hekkelman Advocaten vermeld worden."

"Zij zijn vanaf nu uw contactpersoon. Mijn telefoonnummer alsmede e-mail adres zal op korte termijn niet meer bereikbaar zijn. Wanneer er in de toekomst nog vragen zijn, kunt u contact met Hekkelman Advocaten opnemen."

"Ik wil nogmaals tot uitdrukking brengen hoe verschrikkelijk ik het vind dat het zo gelopen is. Niemand had kunnen verwachten dat UCI failliet zou gaan en daarmee ons bedrijf ook meeslepen, maar dit is helaas toch gebeurd."

21.210,07 euro tegoed van Ad Klabbers.
Gedupeerde charter Jeroen van Leijden uit Vlijmen: "Ik heb op dit moment nog 21.210,07 euro tegoed van Ad Klabbers. Daarnaast zijn er nog 3 charters met in totaal 4 voertuigen die ook bedragen rond deze koers open hebben staan."

"Bij mij en de andere charters blijft er toch een wrange nasmaak aan dit verhaal hangen. De laatste weken voor de surseance is er namelijk nog een nieuwe charter bijgekomen. Had Ad Klabbers dit allemaal dan niet zien aankomen?"

Veel geld
"Ik heb zes weken voor Klabbers gereden en niets betaald gekregen. Aan het einde van de periode meldde hij te gaan stoppen met de charters omdat er problemen waren. Gelijk heb ik rechtsbijstand ingezet, die hebben hem wel aangemaand, maar al snel was duidelijk dat er een bewindvoerder en nu een curator zouden komen."

"Het is een lastig verhaal. Ik heb al een tijd het vermoeden dat ik mijn geld niet ga krijgen. En dat hij zelf vrolijk verder gaat me transportactiviteiten. Zelf had ik ideeën voor de toekomst. Ik ben 5 jaar bezig en kreeg bijna geen tegenslag. Privé heb ik geen gekke uitgaven gedaan en gespaard."

"Hoewel ik een buffer opbouwde is ook voor mij is 21.210,07 euro veel geld. Ik wilde een aanbetaling voor een nieuwe wagen doen en een huis kopen. Dat moet worden uitgesteld."

"Gelukkig werk ik deze periode in de groente- en fruit, daar heb ik nu voldoende transport in”, besluit hij.

Helaas is het niet gelukt om Klabbers te bereiken voor een reactie.

Auteur: Marcel van der Voort

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden