Clicky

 
Transport Online - Bandsma Meubel Transport BV is failliet

Bandsma Meubel Transport BV is failliet

Bandsma Meubel Transport BV is failliet
28-03-2013 15:17 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
OLDENZAAL - De rechtbank Oost-Nederland heeft woensdag 27 maart Bandsma Meubel Transport Oldenzaal failliet verklaard. Verschillende bedrijfsonderdelen zijn gesneuveld.

Alleen al bij de transporttak, aan de Hanzepoort 26, werken, volgens de Kamer van Koophandel, 22 werknemers. Naar verwachting zijn er ook bij de andere onderdelen mensen in dienst. Het personeel krijgt ontslag.

Curator is mr. J. Stekelenburg uit Enschede. Hij was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Zijn secretaresse meldt: "Wij zijn één en ander aan het inventariseren en weten nog niet wat de oorzaak is van het faillissement."

Bij het bedrijf wordt donderdagmiddag de telefoon niet opgenomen. Het is onduidelijk of er doorgewerkt wordt. Ook blijft nog onbekend of er een doorstart in de maak is.


Bandsma Meubel Transport is een dienstverlener op het gebied van meubel- en keukenlogistiek waarbij de opdrachtgever bepaalt in welke mate hij het traject door haar dienstverlener laat verzorgen.

Benelux
Vanaf de start van de onderneming was de grootste basisactiviteit het verzorgen van de routes met keukenmeubelen vanuit Duitsland naar de diverse bestemmingen in Nederland, België en Luxemburg.
Het bedrijf blijkt te zijn opgebouwd uit de onderdelen Main Routes, Express en @PHD. Het product Main Routes bood producenten een logistieke oplossing die past bij hoogwaardige producten.

De wekelijkse volumes aan meubelen met de bestemming Benelux werden door het nu failliete bedrijf in routes ingedeeld met de levervoorwaarden die door de opdrachtgevers werden aangegeven.

De opdrachtgever bepaalde de frequentie van haar uitleveringstraject.Express Groupage is ontwikkeld om opdrachtgevers een full service oplossing te kunnen aanbieden voor de meubel- en keukenlogistiek.

Geringe volumes
Dit product vindt haar oorsprong in een optimalisatie van Main Routes binnen het bedrijf. Door de zendingen met geringe volumes daaruit te filteren bleef er een route bestaan die economisch te verantwoorden was en operationeel goed uit te voeren.

Private Home Deliveries bood de detaillist of groothandel een complete service ten aanzien van het leveren van complete orders naar consumenten. Bandsma Meubel Transport verzorgde deze dienst op twee verschillende niveaus.

Onder regie van de opdrachtgever: Bij grote volumes bepaalde de opdrachtgever zelf hoe zij haar leveringen wenste in te delen. De geplande routes met daaraan gerelateerd de uitlevertijden en voor-waarden waren bepalende factoren in het uitlevertraject. Het servicepatroon werd bepaald door de opdrachtgever.

Onder regie van Bandsma Meubel Transport: De (keuken)meubelen, apparatuur en accessoires werden ontvangen in het warehouse van Bandsma. De contactpersoon bij Bandsma verzorgde alle administratieve handelingen en zorgde voor de uiteindelijke ordersamenstelling.

Auteur: Marcel van der Voort

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats