Clicky

 
Transport Online - Palletways investeert in nieuwe Duitse hub

Palletways investeert in nieuwe Duitse hub

Palletways investeert in nieuwe Duitse hub
21-10-2015 11:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [HV]

NIJMEGEN - Palletways, het grootste Europese distributienetwerk voor palletvracht, breidt haar diensten in Europa verder uit door een investering van €10 miljoen in een nieuwe hub in Duitsland.

De bouw van de nieuwe faciliteit van Palletways in het industriegebied Knüllwald-Remsfeld is inmiddels begonnen. De hub ligt in de buurt van het knooppunt in Homberg/Efze (Midden-Duitsland).

De investering is een gevolg van de steeds verder toenemende volumes die het netwerk van Palletways heeft gerealiseerd. Inmiddels telt het netwerk al meer dan 50 partners. De nieuwe hub zal de capaciteit van de bestaande hub in Homberg verdrievoudigen.

Op het terrein van 50.000 m² wordt 7.200 m² magazijn gerealiseerd en op het buitenterrein wordt een infrastructuur aangelegd dat geschikt is voor ongeveer 90 vrachtwagens.

Op het perceel is ook al ruimte gereserveerd om toekomstige groei op te vangen. Hier kan extra opslagcapaciteit worden gerealiseerd van ongeveer dezelfde omvang. De bouw is officieel op 8 oktober begonnen en de verwachte oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2016.

Het pan-Europese netwerk van Palletways groeit in een snel tempo. Het netwerk verwerkt elke dag al meer dan 33.000 pallets in Europa. En het aantal grensoverschrijdende zendingen zal eind dit jaar vermoedelijk met 50% stijgen.

Dit jaar is het netwerk uitgebreid in verschillende nieuwe landen waaronder Polen, de Baltische staten, Bulgarije en Roemenië.

Henk Dellepoort, managing director van Palletways Benelux: "Deze investering zorgt voor extra capaciteit binnen het netwerkdit is belangrijk voor onze klanten in de Benelux. Het biedt ons de basis voor verdere groei in Europa."

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen