Tijdelijk weer extra goederentreinen door Helmond

Tijdelijk weer extra goederentreinen door Helmond
21-10-2015 11:06 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HELMOND - Van vrijdag 23 oktober 22:00 uur tot zondag 13 december rijden er weer extra goederentreinen door Helmond. Dit komt door werkzaamheden aan de Betuweroute.

Van vrijdagavond 23 oktober, 22:00 uur tot maandagnacht 26 oktober, 4:00 uur zijn beide sporen van de Betuweroute afgesloten. Alle goederentreinen worden dan omgeleid. Het grootste gedeelte rijdt via de Brabantroute, die door Helmond loopt. Een andere omleidingsroute loopt door Overijssel.

Vanaf maandag 26 oktober tot en met zondag 13 december is één van de twee sporen van de Betuweroute afgesloten. Een gedeelte van de treinen wordt dan omgeleid, het andere deel kan gebruik blijven maken van de Betuweroute.

In de periode van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 november is de Betuweroute niet afgesloten en kunnen treinen gewoon van die route gebruik maken.

Spoorwegovergangen vaker dicht

Op een normale dag rijden er ongeveer vijftig goederentreinen door Helmond. Op de momenten dat de Betuweroute (gedeeltelijk) afgesloten is, loopt dit op naar zeventig tot tachtig goederentreinen per dag. Hierdoor zullen spoorwegovergangen vaker en langer gesloten zijn. De gemeente adviseert u om gebruik te maken van de spooronderdoorgangen in de stad. Zo heeft u geen last van wachttijden bij het spoor.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden