Clicky

 
Transport Online - Staking DSV Solutions Nederland duurt voort (UPDATE: Reactie DSV)

Staking DSV Solutions Nederland duurt voort (UPDATE: Reactie DSV)

Staking DSV Solutions Nederland duurt voort  (UPDATE: Reactie DSV)
22-10-2015 09:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [HV]

MOERDIJK – Al voor de veertiende dag op rij wordt er gestaakt bij transportbedrijf DSV Solutions Nederland (DSV) in Moerdijk. De directie en de onderhandelaars van de vakbonden kunnen het niet eens worden over een nieuwe cao.

De werknemers willen een tweejarige cao met een loonsverhoging die het loonverschil met collega’s bij andere logistieke bedrijven verkleint. DSV weigert hierop in te gaan.

DSV wees dat eindbod af, waarna de FNV leden het laatste cao voorstel van DSV wegstemden. Ze stelden een ultimatum op en stemden voor vakbondsacties. Tot en met vandaag heeft de FNV al veertien dagen acties georganiseerd.

Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt (SP) kwam gisteren langs bij de actievoerders om ze een hart onder de riem te steken. "Er wordt een harde strijd geleverd voor een betere cao.”

Ulenbelt wilde ook graag in gesprek met de directie om haar kant van het verhaal te horen. De toegang werd hem geweigerd. ,,Ik moest mijn naam en telefoonnummer doorgeven bij de bewaking. Twee uur later, toen ik alweer onderweg was naar de volgende afspraak, werd ik gebeld in de auto met de mededeling dat de koffie altijd klaar staat. Ik vind het een beetje flauw en kinderachtig om me zolang te laten wachten.”

Na 13 dagen van staken en andere acties vond er gisteren informeel overleg plaats tussen de bonden en DSV. DSV kwam volgens de FNV echter met lege handen en dus gaan de acties vandaag  door.

In de nieuwsbrief aan haar leden meldt FNV: ,,Waar we tot vandaag in Amsterdam, Orionweg en Oostrum actievoerden, zijn de collega’s van ’s-Heerenberg zich vandaag ook alvast gaan opwarmen. Dit door met de ‘FNV in Actie’ hesjes aan, DSV op te roepen naar het personeel te gaan luisteren. Ook in ’s-Heerenberg wil men Respect, Echte Banen en Geld”.

De directie heeft tot vrijdag om met een nieuw voorstel te komen. De directie heeft volgens bestuurder FNV Transport & Logistiek Henri Janssen al laten doorschemeren dat ze niet van plan is veel water bij de wijn te doen.

Zolang het ultimatum nog op tafel ligt en zolang er nog geen door de leden goedgekeurde cao is, blijft de FNV acties organiseren. ,,De stakers hebben een lange adem ”, zegt Henri Janssen, bestuurder FNV Transport & Logistiek. ,,De acties blijven zich uitbreiden. De chauffeurs gaan mogelijk ook nog stiptheidacties voeren."

Reactie DSV

DSV Solutions laat in een reactie weten later deze week nog met een aangepast cao-voorstel te komen. In een reactie meldt DSV het volgende:

"DSV Solutions heeft dinsdag 20 oktober met FNV om de tafel gezeten. DSV had de vakbond uitgenodigd om te verkennen of we een gezamenlijke basis konden vinden om alsnog tot een nieuwe cao te komen. Afgelopen zomer kon DSV helaas niet tot een akkoord met FNV komen, waarna de vakbond de onderhandelingen afbrak en DSV confronteerde met een ultimatum.

Uitgangspunt van DSV is om gesprekken te voeren op basis van reële uitgangspunten. Gezamenlijk doel moet een voor alle partijen aanvaardbare cao zijn, zo vinden wij.

Tot onze spijt bleek dinsdag dat FNV de onderhandelingen niet wil heropenen. Het ultimatum van september blijft voor de bond uitgangspunt. DSV betreurt deze opstelling en vindt die niet in het belang van medewerkers en bedrijf.

Uiteraard blijft DSV haar verantwoordelijkheid nemen en zal later deze week een aangepast cao-voorstel doen.”

DSV Solutions Nederland

DSV Solutions Nederland maakt samen met DSV Road en DSV Air and Sea onderdeel van DSV. Bij DSV Solutions Nederland werken circa 820 mensen; het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Beek Maastricht, Bergen op Zoom,  Moerdijk, ’s-Heerenberg, Venlo en Venray.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden