Transport Online - Brussel heeft geen bezwaar tegen overname TNT

Brussel heeft geen bezwaar tegen overname TNT

Brussel heeft geen bezwaar tegen overname TNT
20-10-2015 19:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP/MEMPHIS (ANP) - De Europese Commissie heeft geen bezwaar tegen de overname van de Nederlandse expressbezorger TNT door zijn Amerikaanse branchegenoot FedEx. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend.

TNT en FedEx lieten in een verklaring weten dat zij van de Europese Commissie hebben gehoord dat er geen lijst met bezwaren zal komen naar aanleiding van de voorgenomen overname. De commissie had volgens haar eigen deadline tot 23 oktober de tijd om met zo'n overzicht komen.

Uit de lijst met bezwaren moet blijken welke struikelblokken een bedrijf moet wegnemen om uiteindelijk goedkeuring voor een overname te krijgen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de verkoop van bedrijfsonderdelen, om te voorkomen dat een fusiebedrijf een te dominante positie op de markt krijgt. Bij de samensmelting van TNT en FedEx is dit dus niet nodig.

Brussel stelde eind juli een onderzoek in naar de overname van TNT. De onderzoekers hebben zich daarbij tot uiterlijk 13 januari de tijd gegeven om met een definitief oordeel over de overname te komen.

Eerder op de dag meldde persbureau Reuters op basis van ingewijden al dat Brussel onvoorwaardelijk akkoord zou gaan met de deal. De koers van het aandeel TNT ging daardoor dinsdag 10 procent omhoog, naar 7,55 euro. FedEx biedt 8 euro per aandeel TNT. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 4,4 miljard euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen