Clicky

 
Transport Online - Onderhandelingsresultaat cao en sociaal plan DHL Logistics

Onderhandelingsresultaat cao en sociaal plan DHL Logistics

Onderhandelingsresultaat cao en sociaal plan DHL Logistics
20-10-2015 11:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De vakbonden hebben met de DHL Logistics-bedrijven een onderhandelingsresultaat bereikt over een vernieuwde cao en sociaal plan. De vakbonden leggen het onderhandelingsresultaat met een positief advies voor aan hun leden.

Negen maanden geleden zijn de vakbonden FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen en de directies van de DHL Logistics-bedrijven met elkaar een proces tot cao-vernieuwing gestart. Het doel was om gezamenlijk te komen tot een vernieuwde cao die recht doet aan zowel het werknemersbelang als het organisatiebelang.

Arie van Dijk, bestuurder van FNV Transport & Logistiek: “De gezamenlijke inzet van zowel de directies als vakorganisaties was om de cao los van een aantal basiszaken als inkomen en vergoedingen dusdanig te vernieuwen zodat deze een verbeterde bijdrage gaat leveren op het gebied van ‘werkzekerheid en flexibiliteit’, ‘vitaliteit & duurzame inzetbaarheid’ en ‘interne mobiliteit’.”

Er is een onderhandelingsresultaat overeengekomen, dat:

  • het koopkrachtverlies gedeeltelijk compenseert;
  • een goede noodvoorziening treft voor de werknemers die hun baan kwijtraken (doorlopend sociaal plan op basis van de kantonrechtersformule);
  • positief bijdraagt aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers;
  • positief bijdraagt aan de interne mobiliteit binnen de organisatie (voor wie dat wil).

Freight

De bedrijfseconomische situatie van DHL Freight bleek nog een lastige hindernis bij het bereiken van een onderhandelingsresultaat. De directie van DHL Freight gaf in de laatste fase van onderhandelen aan, gezien de bedrijfseconomische status van DHL Freight, niet in de mogelijkheid te zijn tot enige loonstijging gedurende deze cao.

Van Dijk: “De vakbondsdelegaties waren van mening dat de cao voor alle drie de bedrijven moet blijven gelden. Na langdurig beraad en onderhandelingen is afgesproken dat de beoordelingsverhogingen gedurende deze cao aan Freight-werknemers niet worden uitbetaald in procentuele verhoging maar in vrije dagen. De gewone loonsverhoging wordt uiteraard wel gewoon geëffectueerd.” 

Stemming

De vakbonden leggen dit onderhandelingsresultaat met een positief advies voor aan hun leden die zullen stemmen over het resultaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions