Clicky


TLN: 'Lange wachttijden Eurotunnel moet nu echt afgelopen zijn'

TLN: 'Lange wachttijden Eurotunnel moet nu echt afgelopen zijn'
20-10-2015 11:11 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS/ZOETERMEER - Vanochtend is voor de zoveelste dag op rij het treinverkeer door de Eurotunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië stilgelegd. De reden: bestorming van de tunnel door migranten. Transportbedrijven hebben opnieuw te maken met flinke vertragingsschade die nergens verhaald kan worden. Transport en Logistiek Nederland (TLN) pleit daarom opnieuw voor een effectievere aanpak van de problematiek

De transportsector wordt al lang ernstig geraakt door problemen met verstekelingen in Calais in Frankrijk. Transporteurs lijden tienduizenden euro's schade aan voertuigen, ladingen, vertragingen en onterechte boetes door illegale immigranten die als verstekeling aan boord van vrachtwagens proberen te komen. Ondernemers hebben ook de afgelopen dagen soms wel twaalf uur stilgestaan om de overtocht naar Frankrijk of Groot Brittannië te kunnen maken.

"Transportbedrijven betalen nu de rekening voor falend Europees vluchtelingenbeleid. Dat moet nu echt afgelopen zijn", aldus TLN-voorzitter Arthur van Dijk.

Om dit te bestrijden heeft TLN recentelijk dan ook een tienpuntenplan opgesteld en gepresenteerd aan Eurocommissaris Bulc, de Britse staatssecretaris Brokenshire, onze eigen staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. De problematiek staat bij hen hoog op de politieke agenda.

TLN heeft naar aanleiding van de recente gebeurtenissen wederom bij hen gehamerd op extra beveiliging op de terminals, extra rijstroken, extra hekken en een vlottere doorloop voor het vrachtverkeer.