Transport Online - Jungheinrich verzorgt uitbreiding op cross-dock bij G.SNEL

Jungheinrich verzorgt uitbreiding op cross-dock bij G.SNEL

Jungheinrich verzorgt uitbreiding op cross-dock bij G.SNEL
19-10-2015 20:05 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur Redactie [FE]

WOERDEN - Logistiek dienstverlener G.SNEL timmert stevig aan de weg. Na de overname van de distributietak van V&D en het recente binnenhalen van de ANWB, investeert de distributeur in de uitbreiding van haar cross-docking materieel. Met veertien elektrische meerij palletwagens en een reachtruck van Jungheinrich is G.SNEL klaar voor de verdere groei.

Snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid zijn dé speerpunten van G.SNEL. Het bedrijf vertrouwt als één van de weinige distributeurs uitsluitend op een volledig eigen netwerk. Ze slaat iedere nacht meer dan 5.000 pallets om in haar Woerdense distributiecentrum. Omdat de meerij palletwagens zowel voor cross-docking, als voor orderpicking worden gebruikt, worden ze in feite 24 uur per dag ingezet. Het nieuwe materieel is dan ook volledig gericht op stilstand voorkomen.

Palletwagens met opklapbaar sta-platform verdwijnen om die reden steeds meer uit het distributiecentrum: de nieuwe Jungheinrich ERE 225 machines hebben alle een robuust, vast platform en vaste zijwanden in plaats van de altijd kwetsbaardere inklapbare zijsteunen.

Wendbaarheid

De medewerkers van G.SNEL hebben een belangrijke stem gehad in de keuze. Belangrijk vonden zij onder meer de wendbaarheid van de palletwagens. Zowel in de expeditieruimte, als in de vrachtauto tijdens laden en lossen, komt dat de werksnelheid ten goede. De ERE’s beschikken over verlengde vorken, zodat twee pallets tegelijk kunnen worden vervoerd. De accu’s worden met het oog op de 24-uurs inzet gewisseld.

Ook de ETV 214 reachtruck van Jungheinrich kent een intensieve inzet. Hij is dus ook gericht op dezelfde betrouwbaarheid en veiligheid. Mede op basis van de snelle service (zelfs 24 uur per dag) en goede ervaringen besloot G.SNEL haar cross-docking activiteiten met Jungheinrich verder uit te bouwen.

G.SNEL verzorgt fijnmazige distributie met een volledig eigen netwerk. De logistiek dienstverlener mag vooraanstaande retailers als Bijenkorf, V&D, Blokker, ANWB, Intratuin, Groenrijk, Technische Unie en Makro tot haar klantenkring rekenen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen