Clicky


Vrachtwagenunits van Thermo King met GWP nu in Europa beschikbaar

Vrachtwagenunits van Thermo King met GWP nu in Europa beschikbaar
19-10-2015 13:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, heeft vandaag aangekondigd dat het aantal opties is uitgebreid voor Europese klanten die op zoek zijn naar verbeterde efficiëntie met een verminderde impact op het milieu. Het uitgebreide assortiment aan koelunits voor ongelede vrachtwagens, de T-serie en UT-modellen, zijn nu beschikbaar in Europa met koudemiddel van de nieuwste generatie met lager aardeopwarmingspotentieel (GWP).

Thermo King is de eerste en enige leverancier die klanten een volledig portfolio aanbiedt van koelunits voor vrachtwagens en opleggers die koudemiddel met een lager GWP gebruiken en voor een verminderde impact op het milieu zorgen. Dit geeft bedrijven de keuze om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen en tegelijkertijd de hoogwaardige prestaties van hun koelwagenpark te behouden.

"Sinds de introductie hebben de T-serie- en UT-lijnen, ontworpen voor ongelede vrachtwagens, zich onderscheiden door superieure prestaties en superieure efficiëntie in de meest extreme omstandigheden", aldus Karin deBondt, vicedirecteur en algemeen manager voor vrachtwagens, opleggers en bussen van Thermo King voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

"Het beschikbaar maken van deze units voor gebruik met het koudemiddel R-452A is de nieuwste verbetering in de voortdurende ontwikkeling van deze lijn."

De volledige SLXe-, T-Serie- en UT-lijnen van Thermo King zijn geschikt voor gebruik met het geavanceerde  koudemiddel Chemours Opteon™ XP44 (R-452A), dat een GWP-waarde heeft die ongeveer 50 procent lager is dan die van het huidige koudemiddel. Het gecombineerde portfolio van producten biedt transporteurs de veiligste en milieuvriendelijkste oplossing die technisch en commercieel haalbaar is voor koelingstoepassingen in vrachtwagens en opleggers.

De nieuwe transportkoelingsoplossingen dragen bij aan de belofte die Ingersoll Rand in september 2014 heeft gedaan ten aanzien van klimaatverbetering en vormen een onderdeel van de EcoWise-lijn van producten die zijn ontwikkeld om de impact op het milieu te verkleinen met behulp van koudemiddelen van de volgende generatie met een laag GWP die een zeer efficiënte werking mogelijk maken.

Belofte van Ingersoll Rand ten aanzien van het klimaat

In het kader van deze klimaatdoelen moet de uitstoot van broeikasgassen (BKG) als gevolg van bedrijfsactiviteiten in 2020 met 35 procent zijn teruggedrongen, moet de BKG-uitstoot van producten in 2020 met 50 procent zijn verlaagd en wordt er in de komende vijf jaar $ 500 miljoen geïnvesteerd in productgerelateerde onderzoeken en ontwikkelingen om de basis te leggen voor vermindering van BKG-uitstoot op de lange termijn.

Naar verwachting zal er in 2020 wereldwijd ongeveer 20.850.000 ton CO2 minder worden uitgestoten, wat gelijkstaat aan de energie die in één jaar tijd door bijna twee miljoen huishoudens wordt verbruikt.