Clicky


Meer shuttles van Rotterdam naar Oostenrijk en Centraal Oost-Europa

Meer shuttles van Rotterdam naar Oostenrijk en Centraal Oost-Europa
19-10-2015 10:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [HV]

WENEN/ROTTERDAM - De Rail Cargo Group en Havenbedrijf Rotterdam N.V. hebben de krachten gebundeld om hun klanten meer spoordiensten tussen Oostenrijk / Centraal Oost-Europa en Rotterdam te kunnen bieden.

Frequentie opvoeren

De Rail Cargo Group zal zijn huidige intermodale product in oktober van Wels naar Linz verplaatsen en voor het einde van het jaar de pendelfrequentie vanuit de deep sea terminals op de Maasvlakte in Rotterdam verhogen van drie naar vier keer per week.

Eind volgend jaar zal de Rail Cargo Group een nieuwe terminal in Wenen openen en kunnen er vanuit deze terminal nieuwe verbindingen en antennes met andere bestemmingen in Oost-Europa worden opgezet.

"Het is voor ons belangrijk dat de dienstverlening op de spoorverbindingen tussen de haven van Rotterdam en onze klanten in het achterland kwalitatief van hoog niveau is. Dit kunnen we bereiken door samenwerkingsverbanden aan te gaan met sterke partners zoals Rail Cargo. Door middel van deze samenwerking kunnen we het spoorproduct van Rotterdam in Europa versterken en onze klanten de optie tot een modal shift bieden", aldus Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam N.V.

"Dankzij de nieuwe Deep Sea Terminals in Rotterdam zal de haven van Rotterdam belangrijker worden voor Oostenrijk en de corridor naar Centraal Oost-Europa. Dankzij de hoogfrequente pendeldienst zal de omvang van het achterland van Rotterdam naar Oostenrijk en daarbuiten toenemen”, aldus Erik Regter, lid van de Raad van Bestuur van de Rail Cargo Group.