Clicky

 
Transport Online - Bouwheer levert twee extra lichte opleggers aan Dimetra

Bouwheer levert twee extra lichte opleggers aan Dimetra

Bouwheer levert twee extra lichte opleggers aan Dimetra
19-10-2015 10:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [HV]

SCHERPENZEEL - Dimetra is een transportonderneming uit Scherpenzeel  die is gespecialiseerd in het vervoer van en naar Zwitserland. Onlangs  heeft Dimetra specifiek gekozen voor twee extra lichte opleggers om hun werkzaamheden zo rendabel mogelijk uit te kunnen voeren. Die lichte oplossing kon gevonden worden bij toeleveranciers waar Dimetra al jarenlang zaken mee doet, te weten Bouwheer en Schmitz.

De Schmitz SCS X-light schuifzeilopleggers zijn uitgevoerd met aluminium hoekrongen, achterdeuren, luchtketels en zijborden. Tevens beschikken de opleggers over aluminium velgen en een laadklep met een volledig aluminium platform.  Dit alles resulteert in een totaalgewicht per oplegger van nog geen 7000 kg en dat is beslist een bijzondere prestatie van de bouwers en leveranciers.

De trailers zijn volledig gecertificeerd volgens de laatste TÜV- en ladingzekeringsnormen DIN XL 12642 en werden afgeleverd door Bouwheer Zeewolde, een officiële Schmitz-partner.  Met Bouwheer doet Dimetra al heel lang zaken. ''Ze bieden de juiste prijs- kwaliteitsverhouding en als er wat is, dan staan ze altijd voor je klaar'', aldus Jan van de Waerdt, die het wagenpark bij Dimetra beheert.

"'Wij hebben een eigen werkplaats waar we al het traileronderhoud zelf doen. Daaruit volgt dat je wel eens snel onderdelen nodig hebt.  De service van Bouwheer is hierin exemplarisch, niemand is sneller.''

De heren op de foto zijn dhr. D. Methorst (l) en W. Bouwheer.

Dimetra rijdt voornamelijk op Zwitserland. Dit gebeurt met een jong wagenpark dat 46 trekkende en 63 getrokken eenheden telt. Ruim de helft van de trailers is geleverd door Schmitz.  Aan de trekkende kant heeft Dimetra op dit ogenblik vijf truckmerken. ''Dat heeft te maken met de strenge Euro VI normen'', aldus De Waerdt.

''We onderzoeken welke truck voor ons werk het zuinigst is. Door met jong materieel te rijden, besparen we op tolkosten in Duitsland en Zwitserland.  Maar Euro VI brengt ook met zich mee dat de totaalgewichten van de trekkers weer oplopen. Door nu voor deze lichte trailers te kiezen, kunnen we onze klanten toch het laadvermogen bieden dat ze gewend zijn.''   

Zwitserland staat bekend om zijn strenge inspectiebeleid. Om zeker te zijn van de juiste toegevoegde waarde voor de klant en door tegelijkertijd keurig te voldoen aan de Zwitserse wet, koos Dimetra voor de lichtste variant van de Schmitz SCS-X-light. ''Bij gebleken geschiktheid van dit type trailer, overwegen we zeker om verder te gaan met lichtere trailers achter onze trekkers'', zegt De Waerdt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen