Clicky


Syriërs fietsen op vluchtstrook A67 bij Venlo

Syriërs fietsen op vluchtstrook A67 bij Venlo
18-10-2015 14:10 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

VENLO (ANP) - Drie Syrische vluchtelingen hebben in de nacht van zaterdag op zondag zonder licht over de vluchtstrook van de A67 bij Venlo gefietst. De politie plukte ze van de weg. Ze waren volgens een politiewoordvoerster op weg naar Zaltbommel, een afstand van ongeveer 100 kilometer.

Eerder was nog gemeld dat ze naar het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel wilden fietsen. Dat ligt ruim 200 kilometer van Venlo. Ze belandden op de snelweg omdat de navigatie op hun mobiele telefoon zei dat dit de kortste route was.

Een automobilist waarschuwde de politie, die de Syriërs aanhield en uitlegde dat in Nederland niet op snelwegen gefietst mag worden. Het drietal werd onder politiebegeleiding van de snelweg afgeleid en overgedragen aan de Marechaussee. Daar bleek dat ze in een asielzoekerscentrum in Venlo woonden. Ze konden het bureau vervolgens verlaten.

Diezelfde nacht deed zich op diezelfde snelweg een dodelijk ongeval voor. Bij Asten werd een fietsster aangereden door twee vrachtwagens. Ze kwam om het leven. Het slachtoffer is een 47-jarige vrouw uit Polen.