Kandidaat-burgemeester Keulen Henriette Reker neergestoken

Kandidaat-burgemeester Keulen Henriette Reker neergestoken
17-10-2015 13:42 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KEULEN (ANP) - Een kandidaat bij de burgemeestersverkiezingen in Keulen (Noordrijn-Westfalen) is zaterdagochtend aangevallen door een man met een mes. De 58-jarige Henriette Reker, een van de leden van haar campagneteam en drie anderen raakten daardoor gewond. Volgens de politie zijn twee mensen zwaargewond, onder wie Reker. De dader is opgepakt.

Reker werd in haar buik gestoken, maar is buiten levensgevaar, maakte haar campagneteam kort na het incident bekend. De steekpartij gebeurde op een markt in het stadsdeel Braunsfeld in Keulen bij een campagnekraam van de regeringspartij CDU.

Volgens de politie is de dader een 44-jarige Duitser die zich zonder weerstand liet arresteren. Volgens de krant Rheinischer Post bleef de man na de daad rustig staan en zei hij: "Ik moet dit doen. Ik bescherm jullie allemaal.'' De minister-president van de deelstaat, Hannelore Kraft, toonde zich via Twitter geschokt. "Dit is een aanval op ons allemaal'', verklaarde ze.

De verkiezingen gaan zondag ondanks de steekpartij door. Dat liet de gemeente Keulen zaterdag weten na beraad. De stembusgang met zeven kandidaten stond al op de agenda voor 13 september maar werd uitgesteld wegens problemen met de stembiljetten. Reker is een onafhankelijke kandidaat. Ze krijgt steun van de CDU, de Groenen en FDP, die in de stad zelf geen kandidaten hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden