BYD met drie primeurs op Busworld 2015

BYD met drie primeurs op Busworld 2015

ROTTERDAM - Als verreweg de grootste producent van volledig elektrische bussen, onderstreept BYD de kracht van haar uitgebreide gamma met de onthulling van niet één, maar drie nieuwe bussen op Busworld 2015. Het merk toont er de eerste volledig elektrische dubbeldekker, de bus met de grootste batterijcapaciteit die BYD ooit gebouwd heeft. Daarnaast onthult BYD de 18-meter lange gelede bus met ruimte voor 150 passagiers, en vindt de Europese première van de acht meter midibus plaats op Busworld. 

Op de BYD-stand met nummer 951, zijn de BYD 10,2 meter lange dubbeldekkers en de gelede bus met een lengte van achttien meter te bezichtigen. Twee andere bussen, de acht meter midibus en de twaalf meter lange enkeldeks bus zijn te zien op het demonstratieterrein van Busworld.

De 10,2 meter lange dubbeldekker, die zijn wereldpremière beleeft op Busworld, is speciaal ontworpen voor ’s werelds ‘dubbeldekkerhoofdstad’ Londen. Het is een bus geworden waarvan iedereen dacht dat hij nooit gebouwd zou kunnen worden. BYD ging de uitdaging aan en ontwikkelde de bus in slechts twee jaar. Vijf ervan zullen gaan rijden op een belangrijke Transport for London-buslijn, direct na Busworld.

BYD heeft met de achttien meter gelede bus nog een wereldpremière. Met een capaciteit van 150 passagiers is het de grootste volledig elektrische bus die ooit gebouwd is, geschikt voor vele Europese steden waar dubbeldekkers niet kunnen rijden. De bus beschikt over een optionele pantograaf boven het voertuig waarmee de bus in een busstation of depot binnen 1,5 uur van volledig leeg naar 100% accucapaciteit geladen kan worden. De bus heeft een actieradius van 220 km.

Naast deze twee bussen, heeft BYD nog meer nieuws op haar stand: speciaal voor Europa een volledig elektrische 8 meter midibus, die voorheen alleen voor de Chinese markt bestemd was. Het is de eerste keer dat deze te zien is in Europa. De bus is gemaakt naar Chinese marktspecificaties, een Europese versie wordt binnenkort leverbaar.

De standaard enkeldeks bus van twaalf meter van BYD is reeds getest in vijftig steden in Europa. Het voertuig, waarmee tijdens Busworld kan worden proefgereden , is een van 35 bussen die dienst doen op luchthaven Schiphol om passagiers te vervoeren tussen de terminals en de vliegtuigen.Deze 12 meter bus won de prestigieuze ‘Grand Award’ tijdens de European Coach Week die vlak voor Busworld werd gehouden.

Tijdens de lancering van zo’n uitgebreid portfolio van elektrische bussen (tot voor kort was er een 12 meter enkeldeksbus) zegt Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “We kunnen busmaatschappijen nu een emissievrije oplossing bieden voor elk bustype. Er is nu geen reden meer om elektrisch vervoer uit te stellen. Niet morgen, maar vandaag. We hebben met succes de onzekerheid omtrent de actieradius weggenomen met onze verbeterde batterijtechnologie. We bieden aantrekkelijke financiële pakketten aan en we hebben onze service en aftersales in Europa uitgebreid.”

“De verkoop van onze elektrische bussen zit in de lift – het onlangs getekende contract voor 51 bussen voor Transport for London met een opbouw van Alexander Dennis (ADL) is een mijlpaal en volgt op de vloot van 35 elektrische bussen die nu rijden op de luchthaven van Schiphol. Met de nieuwe en uitgebreide reeks aan producten die we vandaag onthullen, kunnen we tegemoetkomen aan elke vraag”, zegt Ho, die tevens liet doorschemeren uit te gaan van een verdere uitbreiding van de samenwerking tussen BYD en ADL.

Leon Daniels, Managing Director Bovengronds Vervoer bij Transport for London op Busworld: “BYD loopt voorop als het gaat om elektrisch openbaar vervoer en heeft enorm geïnvesteerd in de ontwikkeling van batterijtechnologie. Daarnaast beschikt het merk uitstekende productie- en testfaciliteiten. Wij hopen dat onze samenwerking verder zal groeien en dat de productie van volledig elektrische voertuigen met grotere actieradius en lagere kostprijs verder zal toenemen. Het is ook boeiend om de samenwerking te zien tussen BYD en Alexander Dennis, die een gevestigde reputatie in Londen en de rest van Europa heeft. Het is een boeiende de tijd om onze vloot uit te breiden gezien de huidige snelle ontwikkelingen in de batterijtechnologie en daarnaast te profiteren van BYD’s toewijding aan onderzoek en ontwikkeling op dit gebied.”

Leon Daniels benadrukt dat 9.000 bussen die in Londen dienst doen, op een dag meer dan 6,5 miljoen passagiers vervoeren. Dit is meer dan Parijs en New York samen.


Nobina bestelt veertien elektrische 12-meter bussen van BYD

missing-image LANDSKRONA - Nobina, de grootste openbaarvervoersaanbieder in Scandinavië, heeft een contract getekend voor 14 volledig elektrische 12-meter bussen van BYD. De bussen zullen gaan rijden in de stad Landskrona, in het zuiden va...

Broekman Logistics ondersteunt BYD om Europese klanten te bedienen

missing-image ROTTERDAM - BYD Europe BV (BYD) heeft Broekman Logistics gekozen als strategische partner voor hun warehousing & distribution. Vanaf begin april wordt vanuit het warehouse van Broekman Logistics op de Maasvlakte - Rotterdam de...

BYD levert nog eens 40 elektrische bussen aan Sydney Airport

missing-image SYDNEY - Carbridge, een van de grootste grondtransportleveranciers aan de Australische luchthaven van Sydney, heeft een order geplaatst voor nog eens veertig volledig elektrische bussen van BYD. Het contract werd eind januari...

Eerste volledig elektrische BYD-bussen in gebruik in Zweden

missing-image Twee steden in het noorden van Zweden hebben onlangs de eerste volledig elektrische bussen in Zweden in ontvangst genomen. Twee BYD-bussen werden vlak voor kerst geleverd aan Transdev Zweden en worden ingezet in de stad Eskilstuna...

Europa's grootste vloot elektrische bussen rijdt op Schiphol

missing-image AMSTERDAM - Schiphol Airport beschikt momenteel over de grootste vloot volledig elektrisch aangedreven personenbussen ter wereld. BYD, ’s werelds grootste producent van elektrische, emissievrije bussen, leverde de 35 speciaa...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 20 augustust/m zondag 26 augustus:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Fotoalbum
Laatste toegevoegde foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij ze voor u!

Naar fotoalbum

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!