Clicky

 
Transport Online - AB Texel bestelt 97 Scania trekkers

AB Texel bestelt 97 Scania trekkers

AB Texel bestelt 97 Scania trekkers
16-10-2015 13:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OUDESCHILD - AB Texel, met het hoofdkantoor in Oudeschild, Texel,  heeft onlangs een order geplaatst voor 97 nieuwe Scania trekkers. Het grootste deel van de bestelde voertuigen bestaat uit 6X2 trekkers met de gerenommeerde 450 pk SCR-only motor. Twee LNG trucks met de 340 pk LNG motor maken de order compleet.

Met deze investering heeft AB Texel een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van het wagenpark. Het lage brandstofverbruik van de Scania 450 pk Euro 6 motor heeft in de branche een nieuwe standaard gezet. LNG als brandstof getuigt van visie en een sterke focus op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het Noord-Hollandse transportbedrijf.

De Scania 450 pk 13 liter motor heeft in binnen- en buitenland een ijzersterke reputatie als een zeer zuinige en betrouwbare krachtbron. Niet voor niets bestaat op dit ogenblik circa 40 procent van alle Scania-orders in Nederland uit een truck met deze populaire motor. In vakmedia breekt deze motor het ene na het andere record voor wat betreft het brandstofverbruik. Dit is niet alleen gunstig voor de brandstofkosten, en de Total Cost of Ownership, van de eigenaar, maar ook goed voor het milieu. Een lager brandstofverbruik betekent immers ook een lagere CO2 uitstoot.

LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar aardgas en wint als brandstof snel aan populariteit. De actieradius van een moderne LNG truck maakt Beneluxdistributie probleemloos mogelijk. Aan de beschikbaarheid van LNG wordt nu hard gewerkt en de verwachting is dat deze snel zal worden uitgebreid.

Foto's

 • Wezenberg
  Wezenberg
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats