Transport Online - Antwerpen lijdt onder drugsaanpak Rotterdamse haven

Antwerpen lijdt onder drugsaanpak Rotterdamse haven

Antwerpen lijdt onder drugsaanpak Rotterdamse haven
16-10-2015 13:23 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP/BELGA) - De verscherpte bewaking en opsporing van drugstransporten in de Rotterdamse haven veroorzaken een verplaatsing naar Antwerpen, constateren Belgische autoriteiten.

Antwerpen stevent door het uitwijken van de transporten af op een recordjaar aan drugsonderscheppingen, meldt het parket van justitie in Antwerpen. Doordat de veiligheidsmaatregelen in de Rotterdamse haven zijn verscherpt, komen drugsdealers meer naar Antwerpen, aldus het parket. "Antwerpen en Rotterdam zijn in die zin communicerende vaten", zei Ken Witpas van het Antwerpse parket vrijdag in het VRT-programma 'De ochtend'.

"Antwerpen is een meer open haven dan bijvoorbeeld Rotterdam."

In het Antwerpse havengebied is dit jaar al bijna 14.500 kilo aan cocaïne in beslag genomen. Daarmee komt het recordjaar 2012 in zicht, toen 17.500 kilo werd aangetroffen. Volgens Witpas worden mensen die niet in de haven van Rotterdam moeten zijn, daar veel eerder opgemerkt. Hij pleit voor meer investeringen in mensen en middelen bij douane, politie en justitie.

In de Rotterdamse haven werd vorig jaar rond de 9000 kilo harddrugs in beslag genomen. Het overgrote deel daarvan betrof cocaïne: 7575 kilo. De drugsvangsten schommelen al jaren rond de 10.000 kilo. De onderscheppingen komen op het conto van het gespecialiseerde het Hit and Run Cargoteam (HARC). HARC is een samenwerkingsverband van douane, Fiod en Zeehavenpolitie en staat onder leiding van een speciale officier van justitie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions