Transport Online - Opnieuw migrant gedood in Calais

Opnieuw migrant gedood in Calais

Opnieuw migrant gedood in Calais
16-10-2015 09:58 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS (ANP/RTR) - Opnieuw is een vluchteling om het leven gekomen in de Franse havenstad Calais, op het terrein van de Kanaaltunnel. In de nacht van donderdag op vrijdag werd het slachtoffer aangereden door een vrachttrein en meer dan 400 meter meegesleurd.

Doordat het lichaam ernstig was verminkt, konden de autoriteiten niet vaststellen of het een man of een vrouw was. Ook de leeftijd en nationaliteit zijn nog niet bekend.

Het is sinds juni al de zestiende keer dat een migrant om het leven is gekomen aan de Franse kant van de Kanaaltunnel. In Calais zitten duizenden vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten in zelfgemaakte kampementen. Ze azen op mogelijkheden om naar Groot-Brittannië te komen, door zich te verstoppen in vrachtwagens of treinen.

Door het ongeval zijn er met name aan de Franse kant van de Eurotunnel weer lange wachttijden. Tot check-in duurt volgens Eurotunnel Freight ongeveer 90 minuten. Van check-in tot Groot-Brittannië bedraagt de resitijd circa zes uur. Er vertrekt slechts één trein per uur.

Euro-parlementariër Dennis de Jong (SP) laat weten dat hij aan vice-president van de Europese Commissie, Frans Timmermans, een verzoek tot een 'hotspot' in Calais ingediend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen