'Onjuist verkeersbord A4 kan boete schelen’

'Onjuist verkeersbord A4 kan boete schelen’
16-10-2015 09:42 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ZOETERWOUDE (ANP) - Op de trajectcontrole op de A4 tussen Zoeterwoude-Dorp en Leidschendam heeft een verkeerd verkeersbord gestaan waardoor de snelheidsbeperking verviel. Justitie kijkt daarom of er reden is de boetes die daar toen zijn uitgedeeld, in te trekken.

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) stond het verkeersbord er de afgelopen weken. Het bevond zich midden in het wegvak waarop de trajectcontrole plaatsvindt in de richting van Delft.

Door het bord, dat was geplaatst bij werkzaamheden, gold opeens een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur in plaats van de 100 kilometer per uur waarmee overdag wordt gehandhaafd, aldus de VID. In de periode tussen 19.00 en 6.00 uur is de maximumsnelheid op het traject sowieso al 130.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigt dat het bord er "enige tijd'' heeft gestaan. Wanneer dat precies is geweest, wordt uitgezocht. Het bord is weggehaald.

De VID verwacht dat automobilisten die in die periode op die trajectcontrole te hard hebben gereden, een goede kans maken op het doorstrepen van hun boete. De VID raadt weggebruikers die bekeurd zijn in ieder geval aan bezwaar te maken.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat de zaak in onderzoek is. "Zodra scherp is wanneer het bord er heeft gestaan, kunnen we zien of bepaalde boetes kunnen worden teruggedraaid. Als daarover duidelijkheid is, zullen we dit communiceren."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden