ProRail doet aangifte tegen 'spoorboomduikers'

ProRail doet aangifte tegen 'spoorboomduikers'
15-10-2015 10:59 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ProRail heeft aangifte gedaan tegen een groep jongeren die onder gesloten spoorbomen door is gedoken en het spoor is overgestoken. Hierbij is één jongen door een trein geraakt. ProRail zegt dit gedrag niet te accepteren en wil hiermee een duidelijk signaal afgeven. "De jongeren brengen namelijk niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook anderen zoals treinreizigers. Bovendien plegen ze een strafbaar feit", aldus ProRail.

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september wilde een groep jongeren een trein halen die net aankwam op station Diemen. De spoorbomen van de beveiligde overweg waren gesloten en de jongeren doken onder de gesloten spoorbomen door. Eén van de jongens struikelde en kwam op het spoor terecht. Ternauwernood konhij zichzelf in veiligheid brengen, maar werd wel geraakt door de trein. De jongeman raakt lichtgewond.

"ProRail vindt het vreselijk dat het ongeval gebeurd is. Het is een traumatische ervaring voor alle betrokkenen geweest, ook voor de machinist. Helaas zien we nog te vaak dat mensen met haast toch nog even onder de gesloten spoorbomen duiken. Niet doen: het is levensgevaarlijk. Het is je leven niet waard. Je wint het niet van een trein."

In totaal zijn er in Nederland ruim 2600 overwegen. In 2014 waren er 23 aanrijdingen op overwegen, waarvan zeven met dodelijke afloop. ProRail schreef in 2014 in totaal 749 bekeuringen uit bij overwegen. Dat zijn er bijna twee per dag en waarschijnlijk het topje van de ijsberg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden