Clicky


Wegwerkzaamheden: stiller asfalt voor A7 Heerenveen - Tijnje

Wegwerkzaamheden: stiller asfalt voor A7 Heerenveen - Tijnje
15-10-2015 10:01 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

HEERENVEEN - Rijkswaterstaat voert van maandag 19 oktober tot en met zondag 8 november grootschalig onderhoud uit aan de A7 tussen Heerenveen en Tijnje. Over een lengte van ongeveer negen kilometer wordt in beide rijrichtingen het asfalt vervangen voor zeer open asfalt beton (ZOAB). Hiermee maakt Rijkswaterstaat de rijksweg niet alleen veiliger, maar ook stiller.

Weggebruikers moeten rekening houden met afsluitingen en mogelijke verkeershinder. Om de hinder te beperken, wordt zoveel mogelijk op rustige tijdstippen gewerkt. Tussen 18:00 uur ‘s avonds en 6:00 uur ‘s ochtends is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. Gedurende een aantal avonden en nachten zijn de op- en afritten Tjalleberd (26a) en Tijnje (27) en de verbindingsboog Meppel richting Drachten tussen 19:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends afgesloten voor het verkeer. Borden langs de weg geven de specifieke data en omleidingsroutes.

Afsluiting op- en afritten

Afrit Tjalleberd

Voor het verkeer vanuit Heerenveen afgesloten: Van maandag 19 oktober tot en met zaterdag 24 oktober. Het verkeer wordt omgeleid via af- en oprit Tijnje (A7).

Verbindingsboog A32

Voor het verkeer vanuit Wolvega richting A7 Drachten afgesloten:  Van maandag 19 oktober tot en met vrijdag 23 oktober.  Het verkeer wordt omgeleid via af- en oprit Akkrum (A32).

Oprit Tjalleberd

Voor het verkeer richting Drachten afgesloten: Van dinsdag 20 oktober tot en met zaterdag 24 oktober. Het verkeer wordt omgeleid via oprit Tjalleberd en Knooppunt Heerenveen.

Afrit Tijnje

Voor het verkeer vanuit Heerenveen afgesloten: Van vrijdag 30 oktober tot en met maandag 2 november. Het verkeer wordt omgeleid via af- en oprit Beetsterzwaag (A7).

Afrit Tjalleberd

Voor het verkeer vanuit Drachten afgesloten: 

Van maandag 26 oktober tot en met donderdag 29 oktober; 
Van maandag 2 november tot en met donderdag 5 november; 
Van zaterdag 7 november op zondag 8 november. 

Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Heerenveen.

Oprit Tjalleberd

Voor het verkeer richting Heerenveen afgesloten: 

Van maandag 26 oktober tot en met donderdag 29 oktober; 
Van maandag 2 november tot en met donderdag 5 november; 
Van zaterdag 7 november op zondag 8 november. 

Het verkeer wordt omgeleid via oprit Tjalleberd en af- en toerit Tijnje (A7).

Weersgevoelige werkzaamheden

Deze grootschalige onderhoudswerkzaamheden zou Rijkswaterstaat eigenlijk afgelopen zomer uitvoeren, maar vanwege planningstechnische redenen is het werk verschoven naar het najaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.