Clicky

 
Transport Online - DAF Transport Efficiency ook voor bussen en touringcars

DAF Transport Efficiency ook voor bussen en touringcars

DAF Transport Efficiency ook voor bussen en touringcars
15-10-2015 09:48 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Op Busworld Kortrijk, die van 16 tot en met 21 oktober plaatsvindt, introduceert DAF ook voor de bus- en touringcarwereld haar DAF Transport Efficiency-programma met als doel het rendement voor de vervoerder verder te vergroten. Daartoe levert DAF Components niet alleen een complete reeks betrouwbare en zuinige PACCAR-motoren maar ook een uitgebreid pakket services om maximale voertuigbeschikbaarheid te garanderen. Nieuw is een DAF LF chassis module als basis voor compacte bussen.

Al decennia lang neemt DAF op de internationale markt voor bussen en touringcars een prominente plaats in als onafhankelijke leverancier van motoren. DAF Components levert daarvoor een compleet programma Euro 6-motoren. De state-of-the-art PACCAR MX-13-motor met vermogens van 303 kW/412 pk tot 375 kW/510 pk wordt met name toegepast in de grote touringcars voor de lange afstand, terwijl de nieuwe 10,8 liter PACCAR MX-11-motor met z’n lagere gewicht daarnaast ook gebruikt wordt in bussen voor het openbaar vervoer.

Geheel in lijn met de DAF Transport Efficiency filosofie onderscheiden beide motoren zich door een laag brandstofverbruik, een optimale betrouwbaarheid en lange service-intervallen tot maar liefst 150.000 kilometer voor de hoogste voertuigbeschikbaarheid en de hoogste opbrengst per kilometer. Datzelfde geldt voor de populaire 9,2 liter PACCAR PR- en 12,9 liter PACCAR MX-motoren, die geleverd worden voor Euro 3-, Euro 4-, en Euro 5-emissiewaarden. 

Nieuw: LF chassis module voor compacte bussen

Nieuw binnen het leveringsprogramma van DAF Components is het chassis van de DAF LF distributietruck, dat een ideale basis vormt voor compacte bussen met 30 tot 40 zitplaatsen. DAF levert dit chassis met wielbasis van 4,30 tot 5,40 meter en met 4,5 liter PACCAR PX-5 viercilinder- en 6,7 liter PACCAR PX-7-zescilinder-motoren (Euro 6) met vermogens van 112 kW/152 pk tot 231 kW/314 pk.

Er is keuze uit handgeschakelde en geautomatiseerde transmissies. De DAF LF chassis module leent zich uitstekend voor de bouw van compacte schoolbussen of luxueuze VIP-bussen. Bus- en touringcarbouwer Solaris laat op haar stand een op deze LF chassis module gebaseerde bus zien.

Full service voor optimaal rendement

Voor een optimaal rendement, is het zaak dat een bus of  touringcar maximaal kan worden ingezet. Ondernemers met een bus of touringcar met PACCAR-motor kunnen daarom door heel Europa en daarbuiten een beroep doen op de meer dan 1.000 DAF-servicepunten, waarvan er 200 speciaal zijn aangesteld als ‘DAF Coach & Bus-dealer’.

Deze bevinden zich langs de belangrijkste doorgaande routes voor personenvervoer en zijn volledig ingericht op het verlenen van service aan systemen die specifiek zijn voor bussen en touringcars, waaronder sanitaire voorzieningen en pneumatische installaties.

Uiteraard staat ook DAF’s International Touringcar Service 24 uur per dag paraat voor het verlenen van service. DAF-dealers bieden daarnaast reparatie- en onderhoudscontracten aan voor maximale zekerheid vooraf.

Foto's

  • Jos Tolkamp Speciaal Transport
  • Jos Tolkamp Speciaal Transport
  • Jan Kruis
    Boerman Transport
  • Joop Aberson
    Van Dodeweerd


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions