Clicky


Vijf jaar cel en 12.000 euro boete voor chauffeur die vrouw doodreed

Vijf jaar cel en 12.000 euro boete voor chauffeur die vrouw doodreed
14-10-2015 17:22 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HALLE(B) - Een vrachtwagenchauffeur die eind 2014 een vrouw aanreed in het Belgische Halle moet voor vijf jaar de cel in en krijgt daar bovenop een boete van 12.000 euro. Dat heeft de politierechter vandaag beslist.

Eind 2014 reed de chauffeur de vrouw aan en sleurde haar 700 meter mee. De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. Na het ongeval vluchtte de chauffeur. Begin dit jaar kon hij echter worden opgepakt.

Volgens de man had hij niet gemerkt dat hij haar aan had gereden tot een ooggetuige hem dwong te stoppen. Hij verklaarde dat hij was gevlucht omdat de paniek toe sloeg.

De rechter had geen begrip voor de chauffeur gezien het verleden van de man. Hij had al 26 overtredingen begaan, 40.000 euro aan boetes en vier keer een levenslang rijverbod gekregen.

Voor de vijfde keer is hem nu eveneens een levenslang rijverbod opgelegd door de rechter. Ook het transportbedrijf waarvoor de man werkte kreeg een fikse boete van 6.000 euro omdat het volgens de rechter niet gecontroleerd had of de chauffeur wel een geldig rijbewijs had.