Clicky

 
Transport Online - Samenwerking transportbedrijven Moeijes en Beers gestrand

Samenwerking transportbedrijven Moeijes en Beers gestrand

Samenwerking transportbedrijven Moeijes en Beers gestrand
14-10-2015 14:53 | Transport | auteur Redactie [MV]

NIBBIXWOUD/WINKEL - "Er was geen goede samenwerking tussen Beers Transport en ons bedrijf. Daarom gaan wij niet verder", zegt directeur Jan Moeijes van Jan Moeijes Transport uit Nibbixwoud woensdagmiddag tegen de nieuwsredactie van Transport Online.

“Beers Transport in Winkel doet veel distributie en wij zijn vooral actief in de agrarische sector. Dirk Beers heeft ons wagenpark overgenomen nadat een grote klant van hem was weggevallen. Hij dacht dat gat met werk van ons te kunnen opvullen, maar dat lukte niet”, legt Moeijes uit. Van de beoogde aanvulling op elkaar door deze transportbedrijven was in de praktijk geen sprake.

Chauffeurs stopten

En verduidelijkt: "Wij rijden koelhuizen leeg en vol. Dat is een andere tak van sport. Verschillende chauffeurs van hem stopten ermee."

Beers Transport doet de transport van artikelen met bijzondere maten, webwinkel  logistiek palletdistributie en verhuizingen.

Zowel Beers Transport als Jan Moeijes Transport zijn gespecialiseerd in het werk wat ze doen. Hadden ze van tevoren niet kunnen bedenken dat de samenwerking niet succesvol zou zijn? Moeijes: "Beers heeft mij benaderd. Ik ging er vanuit dat hij één en ander had uitgezocht. Ik heb dat niet gedaan. Ik was niet goed thuis in zijn onderneming."

Geen overleg

"Wij hadden een eigen onderneming binnen Beers en factureerden zelf. Maar het ging mis omdat er op directieniveau geen goed overleg was. En als het niet goed gaat krijgt de directeur de zwarte Piet. Zo moest er bezuinigd worden en stelde ik voor om goedkoper  in België te tanken als de chauffeurs er toch reden. Daar ging Beers niet op in."

Er kwam een financieel geschil. En er volgde een kort geding bij de rechtbank. Moeijes: "Ik moest van Beers eerder betalen dan dat ik mijn klanten kon factureren. Hij mocht van de rechter geen facturen meer antidateren aan ons en ik mocht niet meer later betalen."

Volop bezig

"Nu de samenwerking is gestopt, heb ik het wagenpark teruggenomen en openstaande rekeningen betaald. De chauffeurs zijn volop in de oogst bezig en zijn allemaal operationeel."

Er is woensdagmiddag geprobeerd een reactie van Dirk Beers te krijgen. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden