Clicky


Politie zoekt naar auto in Van Starkenborghkanaal

Politie zoekt naar auto in Van Starkenborghkanaal
14-10-2015 13:57 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN - De politie zoekt woensdagmiddag met twee boten op het Van Starkenborghkanaal bij Groningen naar de auto waarin mogelijk de man en vrouw hebben gezeten die dinsdagnacht bij een woning werden gevonden. Bij het kanaal zijn alsnog sporen gevonden die er op wijzen dat daar een auto in het water is gereden.

De man bonsde rond middernacht op de ramen van een woning aan de Paddepoelsterweg. Agenten troffen de doorweekte 37-jarige man aan die zei dat hij met een auto in het water was gereden. Nadat hij naar het ziekenhuis was vervoerd werd in de tuin bij de woning een vrouw gevonden. Zij was zwaar onderkoeld en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Door de brandweer en politie werd ’s nachts uitvoerig bij en op het water gezocht. Een auto werd echter niet gevonden, ook waren er geen sporen dat in de nabije omgeving een wagen het water in zou kunnen zijn gereden.

Woensdagmorgen werden ter hoogte van de Iepenlaan toch aanwijzingen gevonden dat daar mogelijk een auto in het kanaal is beland. Daarop werd de waterpolitie ingeschakeld.