Clicky


Spanje wint Renaults Optifuel Challenge 2015

Spanje wint Renaults Optifuel Challenge 2015
14-10-2015 10:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

Op 7 oktober, hebben 37 chauffeurs uit twint verschillende landen in Lissabon met elkaar gestreden in de finale van de Optifuel Challenge eco-driving georganiseerd door Renault Trucks. José Ramón Jano Gago, chauffeur en manager van het Spaanse transportbedrijf Janocargo was de winnaar van de derde editie, voor Vytautas Luotè, chauffeur uit Lithouwen voor het bedrijf Stella Nova en Vitor Pereira, chauffeur voor het portugese bedrijf JLS.

De 37 chauffeurs hebben de wedstrijd gereden achter het stuur van een Renault Trucks T, de “International Truck of the Year for 2015”.  De test bestond uit 2 delen, namelijk een in te vullen vragenlijst mbt economisch rijden om de kennis van de chauffeurs te testen over dit vakgebied, gevolgd door een rit van ongeveer 40 minuten op de openbare weg met de Renault Trucks T Optifuel.

Het voertuig beschikte over de nieuwste technologie om zo efficiënt en zo zuinig mogelijk te rijden. Door de Optifuel Infomax software werden de afgelegde weg en de prestaties van de chauffeurs geanalyseerd. Het rij-gedeelte telde mee voor 90% van het resultaat. José Ramón Jano Gago wint voor € 8,000 shopping vouchers en de Janocargo company kan een jaar lang gebruik maken van een full-service rental van een Renault Trucks T Optifuel.

België/Luxemburg had twee deelnemers in de finale, Gerald Sundermann van Coca Cola Enterprises Belgium strandde net buiten de top 10 op een verdienstelijke elfde plaats en Danny Das van Withofs Transport had te kampen met pech van het navigatiesysteem en moest zich tevreden stellen met een 34ste plaats.