Clicky


Omzet verhuisbedrijven stagneert

Omzet verhuisbedrijven stagneert
13-10-2015 09:29 | Financieel | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Verhuizers hebben in het tweede kwartaal van 2015 niet weten te profiteren van de aantrekkende woningmarkt. Hoewel er 19 procent meer woningen werden verkocht dan in die periode vorig jaar, zetten verhuisbedrijven nog geen halve procent meer om. Dat meldt CBS.

De afgelopen zes kwartalen steeg de omzet van verhuizers gemiddeld nog vier procent per kwartaal. In het eerste kwartaal plusten de verhuizers er zelfs nog zes procent omzet bij. Waarom de omzet bij de verhuizers dit kwartaal nauwelijks groeit, is niet duidelijk. Naast kopers bedienen de verhuizers uiteraard ook huurders die van woning veranderen en zakelijke klanten.

Verhuizen is arbeidsintensief

Particuliere verhuizingen en projectverhuizingen (bijvoorbeeld van of binnen kantoren) zijn arbeidsintensief. Verhuisbedrijven zijn daarom relatief veel kwijt aan personeelskosten. Bijna 45 procent van de kosten gaat hieraan op, tegen 25 procent in de totale transportsector.

Opslag of het inhuren van derden is bij verhuizers goed voor bijna een kwart van de kosten. Tien procent ging afgelopen kwartaal naar gas, huur, leasen en reparatie. Er zijn in Nederland 490 verhuisbedrijvenbedrijven waar 5100 mensen werken.