Clicky


Acht nieuwe megatrailers voor NVO Transport

Acht nieuwe megatrailers voor NVO Transport
12-10-2015 15:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN - NVO transport BV heeft acht nieuwe mega trailers besteld bij Schmitz. Ondertussen zijn de eerste vier trailers geleverd.

Met deze trailers kunnen laadvolumes tot 100 kubieke meter vervoerd worden. De maximale binnen hoogste is drie meter, welke door een mechanisch verstelbaar dak ook optimaal benut kan worden.

De trailers hebben de code-XL certificering. Deze certificering stelt de vervoerder in staat om de lading te transporteren zonder deze extra vast te zetten met spanbanden en ladingbalken. Dit levert een tijdwinst op bij het laden en lossen en resulteert hiermee in een efficiëntere dienstverlening.

Deze trailers beschikken over de mogelijkheid voor het meenemen van een kooiaap. De eerste is reeds geleverd door de firma Terberg Kinglifter b.v. De kooiaap wordt vervoerd op de achterkant van de trailer, dus geen ruimteverlies. De kooiaap is binnen een minuut klaar voor gebruik.

Zo kan NVO transport BV de lading efficiënt laden en lossen, ook als er niet voldoende laad en los mogelijkheden zijn. De betreffende chauffeurs zijn getraind en beschikken over een certificaat, ten behoeve van het bedienen van de kooiaap. De kooiaap ondergaat jaarlijks een veiligheidskeuring.

NVO wil graag voldoen aan de hedendaagse eisen van haar opdrachtgevers. Na goed overleg met bouw gerelateerde klanten is besloten tot aanschaf van deze mega trailers.

NVO Transport is een samenwerkingsverband van 89 transportbedrijven met circa 575 voertuigen uit met name het noorden van Nederland. Het transportbedrijf vervoert met circa 170 voertuigen goederen van en naar Scandinavië.