Clicky


 


Technische groothandel Kramp en Wim Bosman gaan samenwerking aan

Technische groothandel Kramp en Wim Bosman gaan samenwerking aan
12-10-2015 13:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

'S-HEERENBERG - Technisch groothandel Kramp en logistiek dienstverlener Wim Bosman zijn met het tekenen van een contract een innovatieve samenwerking aangegaan. Kramp heeft de ambitie om de service aan klanten continue te verbeteren. Snelheid van leveren is een van de belangrijkste factoren daarin. De vier magazijnen van Kramp worden voortaan dagelijks direct aan elkaar gekoppeld om er voor te zorgen dat alle voorraden en landelijke netwerken met elkaar verbonden zijn. Met deze nieuwe samenwerking kunnen alle producten van Kramp binnen 20 uur vanuit alle vier de magazijnen in Europa geleverd worden.

Meerwaarde voor de klant

“Deze aanpak is echt innovatief. We hebben veel gepuzzeld samen met Wim Bosman om te kijken wat de mogelijkheden waren. Waar voorheen bij een bestelling van de klant werd gekeken naar de voorraad van een magazijn, kijkt de webshop nu in de voorraad van alle magazijnen”, aldus Marc Conings, International Distribution Manager bij Kramp.

“Dat is een heel groot voordeel voor de klant. Die hoeft niet meer te wachten tot de voorraad in dat ene magazijn is aangevuld. Hij krijgt de materialen nu gewoon vanuit een ander magazijn in Europa”. De oplossing is gevonden in een overslagpunt in Genk België. Daar worden alle goederen overgeladen op de lijndienst naar het betreffende distributiecentrum.

Verbeterde service, verminderde voorraden

In eerste instantie heeft Kramp dus het transport netwerk aangepast, met Genk als centrale punt voor alle vier de Europese magazijnen. Toen alle processen en de kwaliteit van het netwerk stabiel waren, wilde  Kramp de service aan klanten verbeteren.

Jeroen Bruil, key account manager bij Wim Bosman, licht toe: “Snelheid van leveren is voor de klant van Kramp van wezenlijk belang. Onze vrachtwagens rijden nu dagelijks vaste lijndiensten vanaf elk Kramp distributiecentrum naar ons centrale overslaglocatie in Genk, België. Alle goederen kunnen vanuit daar geleverd worden aan het betreffende warehouse. Hiermee kan niet alleen de service aan de klant verbeterd worden, maar kunnen ook de voorraden omlaag."

Kramp Groep is Europa’s grootste technische groothandel in onderdelen en accessoires voor de agrarische industrie, tuin- en parkbranche en grondverzet en is actief onder de bedrijfsnamen Kramp en Grene. Dankzij een uitgebreid assortiment, een hoge voorraadpositie, snelle levering en een perfecte e-businessoplossing is Kramp een betrouwbare en niet weg te denken partner voor zijn klanten. Kramp is opgericht in 1951, heeft zijn hoofdkantoor in Varsseveld (NL) en is actief in alle Europese landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats