Transport Online - KLM acht luchtruim boven Iran veilig

KLM acht luchtruim boven Iran veilig

KLM acht luchtruim boven Iran veilig
12-10-2015 12:20 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL (ANP) - KLM blijft over Iran vliegen omdat het luchtruim boven dat land volgens de luchtvaartmaatschappij veilig is. Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) wees nationale luchtvaartautoriteiten en maatschappijen op militaire activiteiten boven de Kaspische Zee, Iran en Irak.

Rusland vuurt vanaf de Kaspische Zee raketten af op doelen in Syrië, waarbij het luchtruim van Irak en Iran word doorkruist. Volgens EASA vliegen de raketten, die vanaf de grond dan wel vanaf schepen worden afgevuurd, lager dan lijnvliegtuigen. De Duitse krant Die Welt schreef eerder dat de raketten volgens het agentschap een regelrecht gevaar voor lijnvliegtuigen van en naar Europa vormen.

Volgens een zegsman vliegt KLM op 9 à 10 kilometer hoogte over Iran, terwijl de raketten een maximale hoogte bereiken van 3 kilometer.

Risico

KLM, dat al niet meer over Irak en Syrië vliegt, stelde de situatie in het gebied continu in de gaten te houden. "De militaire activiteiten laten op dit moment geen verhoging van het risico voor KLM-vluchten in de regio zien. KLM heeft daarom besloten om zijn operaties niet aan te passen''.

Air France, de zustermaatschappij van KLM, nam zaterdag maatregelen voor lijnvluchten die over Iran en de Kaspische Zee gaan. Air France wilde hierover geen bijzonderheden verstrekken. De vliegmaatschappij vliegt momenteel al niet over Oost-Oekraïne, Syrië, Jemen en Libië.

Raketten

Rusland heeft vorige week bevestigd dat het vanaf schepen in de Kaspische Zee raketten op Syrië heeft afgevuurd. Het bestreed echter beweringen als zouden enkele raketten in Iran zijn neergekomen.

EASA is een agentschap van de Europese Unie, dat is gevestigd in Keulen. Het ontwikkelt wetten en regels voor een veilige Europese luchtvaart en is betrokken bij de controle van de naleving ervan.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions