Transport Online - EASA waarschuwt vliegverkeer voor raketten

EASA waarschuwt vliegverkeer voor raketten

EASA waarschuwt vliegverkeer voor raketten
12-10-2015 10:34 | Burgerluchtvaart | auteur Redactie [FE]

KEULEN (ANP) - Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) heeft luchtvaartmaatschappijen die over Irak, Iran en de Kaspische Zee vliegen, gewaarschuwd rekening te houden met de luchtoorlog die Rusland tegen rebellen in Syrië voert. Dat heeft de EASA volgens de Duitse krant Die Welt aan de maatschappijen laten weten.

Het agentschap wijst erop dat de langeafstandsraketten die Rusland vanaf de grond of schepen afvuurt, een regelrecht gevaar voor de lijnvliegtuigen vormen. De waarschuwing zou vrijdag al zijn uitgegaan.

Air France, dat samen met KLM een luchtvaartgroep vormt, heeft zaterdag al maatregelen genomen voor de lijnvluchten die over Iran en de Kaspische Zee gaan. Air France wilde hierover geen bijzonderheden verstrekken. De vliegmaatschappij vliegt momenteel al niet over Oost-Oekraïne, Syrië, Jemen en Libië.

Rusland heeft vorige week bevestigd dat het vanaf schepen in de Kaspische Zee raketten op Syrië heeft afgevuurd. Het bestreed echter beweringen als zouden enkele raketten in Iran zijn neergekomen.

EASA is een agentschap van de Europese Unie, dat is gevestigd in Keulen. Het ontwikkelt wetten en regels voor een veilige Europese luchtvaart en is betrokken bij de controle van de naleving ervan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions