Transport Online - Export goederen toegenomen

Export goederen toegenomen

Export goederen toegenomen
12-10-2015 10:04 | Financieel | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in augustus van dit jaar 5,4 procent groter dan in augustus 2014. Dit is de grootste groei sinds februari, meldt CBS. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in september en oktober wat minder gunstig dan in augustus.

In augustus groeide vooral de export van aardolie- en metaalproducten. Verder groeide zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer. Het importvolume was in augustus 5,3 procent groter dan een jaar eerder.

Meer export van aardolie- en metaalproducten

Nederlandse bedrijven exporteerden in augustus vooral meer aardolieproducten. Dat was voornamelijk wederuitvoer. Daarnaast groeide ook de export van metaalproducten en voeding aanzienlijk.

Omstandigheden voor export in oktober minder gunstig dan in augustus

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in oktober minder gunstig dan in augustus. Wel waren de condities in oktober iets beter dan in september. Dat komt vooral doordat de Duitse industrie beter presteerde. Ook het vertrouwen van Duitse en Europese industriële ondernemers steeg. De ontwikkeling van de reële wisselkoersen op jaarbasis was daarentegen minder gunstig. De Exportradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse uitvoer gunstiger of minder gunstig zijn geworden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions