Clicky

 ITS Reizen neemt meest veilige dubbeldekker in gebruik

ITS Reizen neemt meest veilige dubbeldekker in gebruik
12-10-2015 09:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BOLSWARD - ITS reizen uit Bolsward heeft onlangs de veiligste dubbeldekker binnen de touringcar sector in gebruik genomen.  Deze dubbeldekker van het merk SETRA (SElbst TRagende Aoutbus) gebouwd in Neu Ulm te Duitsland is ontwikkeld door Daimler / Mercedes.

Met uitzonderlijk comfort en royale zitplaatsen op twee niveaus bied deze dubbeldekker plaats aan 88 passagiers.

Vanaf het panoramabovendek is reizen een bijzondere beleving, dit word extra versterkt door alle comfort in deze touringcar waaronder een complete boordkeuken en de modernste klimaatbeheersing.

Deze unieke touringcar, de enige in Fryslân, is voorzien van Afstand radar tempomaat (ART) een radar om de afstand tot uw voorganger te regelen. Wanneer een voorganger plotseling remt, volgt de bus automatisch door ook te remmen. Ook kan bij mist uw voorganger tot op 200 meter waargenomen worden inclusief hun snelheid. De Active Brake Assist 3 (ABA-3) zorgt ervoor dat de touringcar helemaal zelfstandig tot stilstand komt wanneer er plotseling een stilstaand obstakel zich op de rijbaan bevind. Door de Electronic Stability Program (ESP) kan bij een uitwijkmanoeuvre de touringcar niet kantelen.

Daarnaast voldoet deze touringcar aan de hoogste kwalificatie met betrekking op milieueisen door zijn euro 6 motor en wordt in elke millieuzone van alle Europese steden toegestaan. Door de Predictive Powertrain Control (PPC) die werkt door middel van een topografische GPS-kaart volgt de bus in bergachtige gebieden de meest economische snelheden voor een zo economisch verbruik van brandstof.

Met zijn 510 pk en eigen gewicht van 19.000 kg worden de sterkste hellingen in de bergen met gemak bedwongen.

Door mede-eigenaar van ITS de heer Anne Mulder zijn alle veiligheidssystemen op verzoek van Daimler getest op het circuit in Hockenheim.

De eerste gasten hebben al mogen genieten van het comfort naar onder andere Zweden-Noorwegen en Finland, maar ook Oostenrijk en Italië.

Foto's

  • TCE Tours
  • TCE Tours
  • Sjollema
    Sjollema
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats