Transport Online - Wethouder Gijsbertsen opent openbaar groen gas tankstation bij Suiker Unie

Wethouder Gijsbertsen opent openbaar groen gas tankstation bij Suiker Unie

Wethouder Gijsbertsen opent openbaar groen gas tankstation bij Suiker Unie
09-10-2015 16:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HOOGKERK - "Wat is er nu mooier dan suiker leveren in bulkwagens die rijden op eigen groen ‘bietengas’?", aldus Albert Markusse, CEO Suiker Unie.

Vanmiddag, op de Dag van de Duurzaamheid, opende Mattias Gijsbertsen, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Groningen het nieuwe openbare groen gas tankstation aan het Hoendiep in Hoogkerk (gemeente Groningen). Het groen gas tankstation is ontstaan door een nauwe samenwerking tussen OrangeGas en Suiker Unie. Het groen gas dat Suiker Unie uit suikerbietresten produceert op de locatie Vierverlaten kan hier worden getankt.

Wethouder Mattias Gijsbertsen arriveerde in een groen gas auto van de gemeente Groningen. Door middel van het aftanken van een Suiker Unie bulkwagen werd het groen gas tankstation officieel geopend.

De wethouder licht toe: "Als stad zijn we nauw verbonden met Suiker Unie, de bietencampagne en de welbekende geur en energietransitie. De stad Groningen heeft als streven in 2035 energieneutraal te zijn. Dit kan alleen samen met bewoners en ondernemers in de regio. Van harte gefeliciteerd Suiker Unie en OrangeGas, met dit mooie resultaat!"

Suiker Unie beschikt ook over personen- en bestelauto’s die op groen gas rijden en van het tankstation gebruik maken. Daarnaast gebruikt de onderneming 11 dual fuel bulkwagens die suiker transporteren. Dit aantal zal de komende maanden nog verder toenemen. Daardoor levert Suiker Unie steeds meer klanten op groen gas. Albert Markusse, CEO Suiker Unie, vertelt over waarom Suiker Unie koploper is in duurzaam produceren.

"Dit is een mooi moment op een bijzondere dag: de opening van het groen gas tankstation op de Dag van de Duurzaamheid. Suiker Unie ambieert door de hele keten heen duurzaam te ondernemen. Of het nu gaat om energiebesparing, duurzame en efficiënte logistiek, of de productie van groen gas. Grote internationale suikerafnemers hebben ons als enige suikerproducent in de EU beloond met de gouden status op het gebied van duurzaamheid."

"Toen wij 7 jaar geleden begonnen was dit onze droom. Hier staat een trotse ondernemer", aldus Marcel Borger, directeur OrangeGas die het woord vervolgens overgeeft aan Peter Bosma, Key Accountmanager OrangeGas. Peter vertelt dat de eerste gesprekken zo’n 3 á 4 jaar geleden gestart zijn. Mede door het doorzettingsvermogen van transporteurs en Suiker Unie is dit station nu realiteit. Zo rijdt Post Transport voor Suiker Unie met de eerste Euro 6 Mercedes dual fuel in Nederland en is HS Agri een duurzame bietenteler die de bieten op hun eigen groen gas vervoert.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions