Clicky


Uitgedroogde illegale migranten bevrijd uit snikhete vrachtwagen in Texas

Uitgedroogde illegale migranten bevrijd uit snikhete vrachtwagen in Texas [+video]
09-10-2015 14:07 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

TEXAS(USA) - Wie denkt dat illegale migranten alleen een Europees probleem zijn heeft het mis. Dat blijkt uit een vandaag vrijgegeven video waarin te zien is hoe tientallen uitgedroogde en doodsbange illegale migranten uit een snikhete vrachtwagen in Texas worden bevrijd.

Het incident vond al op 18 september plaats in Frio County in de Amerikaanse staat Texas maar de video is pas nu vrijgegeven door de politie.

In totaal zou de politie 28 mannen, zeven vrouwen en vier minderjarigen uit Guatamala, El Salvador en Mexico uit de vrachtwagen hebben gehaald.

Volgens Aaron Ramirez, een van de politieagenten die ter plaatse was bij het incident zegt: "Ik was één van de eersten die op de plaats van het incident aankwam. Ik zag een arm uit de vrachtwagen steken. Toen we de deuren openmaakten zagen we angstige, zwetende, uitgedroogde mensen, het was echt verschrikkelijk."

"Een jongen van 13 sprong uit de vrachtwagen en bedankt me: Dankuwel dat u ons gered heeft!"

De vrachtwagenchauffeur, de 33-jarige Drew Christopher Potter, werd ter plekke gearresteerd en wordt verdacht van mensensmokkel. Mocht hij veroordeeld worden voor dit feit dan kan hij maximaal 250.000 dollar boete krijgen.