Clicky


CASTLE-concept PAX Bouw- en Industrieservice biedt uitkomst voor TAB

CASTLE-concept PAX Bouw- en Industrieservice biedt uitkomst voor TAB
08-10-2015 11:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HEERENVEEN - Vanwege tijdelijk ruimtegebrek voert tankenbouwer TAB uit De Blesse werkzaamheden uit op de locatie van PAX Bouw- en Industrieservice in Heerenveen. In deze multifunctionele ruimte, die door externe partijen gebruikt kan worden, zijn 4 tanks geïsoleerd en verder gereedgemaakt voor gebruik.

Verlengstuk

Wegens de vele opdrachten bij Tank- en Apparatenbouw de Blesse (TAB) ontstond gebrek aan overdekte ruimte en konden slechts 2 tanks, van een project van 6, op het eigen terrein worden bewerkt voor het vervolgtraject.

Mient van der Merk, bedrijfsleider TAB: “De mogelijkheden voor dit soort werkzaamheden zijn hier vrij beperkt. Ideaal natuurlijk als we dan bij PAX de ruimte wel kunnen krijgen. De loods daar is van alle gemakken voorzien en de mensen van De Bruin (Isolatiebedrijf de Bruin, Venray. red.) hebben hier alle ruimte om de tanks isoleren.”

Eerder werden al regelmatig tanks en apparaten tijdelijk opgeslagen op het terrein van PAX Bouw- en Industrieservice.

Korte lijntjes

De jarenlange samenwerking tussen TAB en PAX Bouw- en Industrieservice biedt volgens van der Merk vele voordelen: “Ze kennen onze business en onze producten. Maar het prettigste zijn de korte lijntjes. Even een telefoontje en alles wordt in gang gezet.”

Dat de samenwerking tussen de twee Friese bedrijven soepel verloopt, blijkt wel uit het feit dat de chauffeurs van PAX Bouw- en Industrieservice vaak zelfstandig staan te laden in de Blesse.

“We kunnen op afstand het hek openen zodat ze ook ’s avonds en eventueel ’s nachts de tanks bij ons op het terrein kunnen laden. De meeste auto’s van PAX hebben eigen kranen en ze kunnen op deze manier zichzelf dus redden”, aldus van der Merk.

CASTLE

Naast TAB maken ook andere externe partijen gebruik van de faciliteiten bij PAX Bouw- en Industrieservice. Met het CASTLE-concept (Center for Assembly, Storage, Testing and Logistics Europe) wordt opslag en stalling geboden, zowel binnen als buiten. Ook wordt hier een modern uitgeruste ruimte verhuurd voor assemblage, verpakkingsactiviteiten en andere logistieke handling. Complete machinelijnen kunnen hier bijvoorbeeld worden getest in een afgesloten ruimte voordat dat ze klaargemaakt worden voor het transport.