Transport Online - Chipshol haalt ook in hoger beroep bakzeil

Chipshol haalt ook in hoger beroep bakzeil

Chipshol haalt ook in hoger beroep bakzeil
08-10-2015 11:33 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft ook bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bakzeil gehaald met een klacht over machtsmisbruik van de luchthaven Schiphol.

Autoriteit Consument & Markt (ACM) wees die klacht in 2012 af, waarna Chipshol naar de rechtbank stapte. Die gaf de kartelwaakhond gelijk. Het CBb liet donderdag weten het met de rechtbank eens te zijn. Tegen deze beslissing is geen beroep meer mogelijk.

Chipshol beweerde dat Schiphol zijn machtspositie had misbruikt in procedures rond de bebouwing van een terrein bij de luchthaven om de gebiedsontwikkelaar dwars te zitten. ACM en de rechtbank oordeelden volgens het CBb terecht dat aanwijzingen in die richting ontbraken.

Chipshol-oprichter Jan Poot probeerde jarenlang grond rond Schiphol te ontwikkelen. Hij had grootse plannen. Zo moest er een nieuwe stad rond de nationale luchthaven verrijzen. De plannen kwamen niet van de grond, volgens Poot omdat hij door Schiphol, de overheid en door rechters werd tegengewerkt. Moegestreden na tal van juridische procedures waarin hij aan het kortste eind trok, maakte Poot vorig jaar bekend ermee te stoppen en de nog resterende grond in zijn bezit te verkopen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions