Clicky


Chipshol haalt ook in hoger beroep bakzeil

Chipshol haalt ook in hoger beroep bakzeil
08-10-2015 11:33 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft ook bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bakzeil gehaald met een klacht over machtsmisbruik van de luchthaven Schiphol.

Autoriteit Consument & Markt (ACM) wees die klacht in 2012 af, waarna Chipshol naar de rechtbank stapte. Die gaf de kartelwaakhond gelijk. Het CBb liet donderdag weten het met de rechtbank eens te zijn. Tegen deze beslissing is geen beroep meer mogelijk.

Chipshol beweerde dat Schiphol zijn machtspositie had misbruikt in procedures rond de bebouwing van een terrein bij de luchthaven om de gebiedsontwikkelaar dwars te zitten. ACM en de rechtbank oordeelden volgens het CBb terecht dat aanwijzingen in die richting ontbraken.

Chipshol-oprichter Jan Poot probeerde jarenlang grond rond Schiphol te ontwikkelen. Hij had grootse plannen. Zo moest er een nieuwe stad rond de nationale luchthaven verrijzen. De plannen kwamen niet van de grond, volgens Poot omdat hij door Schiphol, de overheid en door rechters werd tegengewerkt. Moegestreden na tal van juridische procedures waarin hij aan het kortste eind trok, maakte Poot vorig jaar bekend ermee te stoppen en de nog resterende grond in zijn bezit te verkopen.