Clicky

 
Transport Online - PACCAR introduceert PACCAR MX-11-motor in Noord-Amerika

PACCAR introduceert PACCAR MX-11-motor in Noord-Amerika

PACCAR introduceert PACCAR MX-11-motor in Noord-Amerika
07-10-2015 11:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BELLEVUE - PACCAR breidt haar programma PACCAR-motoren in Noord-Amerika uit met de PACCAR MX-11-motor met een vermogen van 430 pk en een maximum koppel van 2.100 Nm. De PACCAR MX-11-motor, die de PACCAR MX-13-motor aanvult, zal in januari 2016 in de trucks van Kenworth en Peterbilt beschikbaar komen.

PACCAR introduceerde de MX-11 in 2013 met succes in Europa en heeft de afgelopen twee jaar meer dan 10.000 PACCAR MX-11-motoren toegepast in de trucks van DAF. "De PACCAR MX-11-motor is ontwikkeld voor optimale prestaties en brandstofefficiency, een toonaangevende betrouwbaarheid en levensduur  en een laag geluidsniveau voor de chauffeur," zei Landon Sproull, PACCAR assistant vice president. "Met meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van dieselmotoren, behoort PACCAR tot een van de leidende producenten van dieselmotoren ter wereld."

De 10,8 liter PACCAR MX-11-motor onderscheidt zich door een combinatie van state-of-the-art vernieuwingen en beproefde technologie, waardoor gewicht bespaard wordt en de motor uitstekend geschikt is voor een veelheid aan toepassingen. 

PACCAR MX-11-motor maakt gebruik van dubbele bovenliggende nokkenassen en ‘compact graphite iron’ voor motorblok en cilinderkop,  waardoor een zogeheten B10 ‘design life’ van 1,6 miljoen kilometers gerealiseerd wordt. De PACCAR MX-11-motor heeft een common rail brandstofsysteem met inspuitdrukken van 2.500 bar voor een optimale verbranding en het laagst mogelijke brandstofverbruik en geluidsniveau.  

 

Foto's

 • P. v/d Nat
  P. v/d Nat
 • Kuypers Neer
  Kuypers Neer
 • N. van Leeuwen
  N. van Leeuwen
 • N. van Leeuwen
  N. van Leeuwen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden