Clicky


NileDutch start nieuwe containerdienst

NileDutch start nieuwe containerdienst
07-10-2015 10:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De Rotterdamse containerrederij NileDutch start een nieuwe containerdienst tussen de landen liggend aan de oostelijke kant van de Middellandse Zee en West-Afrika. Het eerste schip, de MV Cafer Dede, zal op 23 oktober 2015 als eerste vanuit Turkije vertrekken.

Deze nieuwe dienst is een gevolg van de groeiende vraag van exporteurs in de oostelijke mediterrane naar een betere toegang tot hun markten in West-Afrika.

Deze nieuwe dienst zal door NileDutch in samenwerking met Turkon Line uitgevoerd worden.

De nieuwe dienst zal de havens aan doen van Alexandria, Mersin, Istanbul(Kumport) Evyap, gemlik, Aliaga en Tanger. In Tanger zal de lading worden overgedragen aan LinDutch die vervolgens Abidjan, Pointe Noire, Luanda, Lobito en Namibe zal aan doen.

NileDutch Africa Line BV (NileDutch), met het hoofdkantoor in Rotterdam (NL) is een grote containerrederij, gericht op verbindingen tussen West-Afrika en de rest van de wereld. De Catoni groep vertegenwoordigd NileDutch in Turkije.

Turkon Container Transport & Shipping Inc. (Turkon Line), is  lid van de Turkon Holding, heeft zijn hoofdkantoor in Istanbul (TR). Turkon is vooral actief met rechtstreekse diensten in de Middellandse Zee, Noord-Amerika en Europa.