Transport Online - Boze bewoners blokkeren vertrek Dijkhoff

Boze bewoners blokkeren vertrek Dijkhoff

Boze bewoners blokkeren vertrek Dijkhoff
06-10-2015 22:14 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Boze inwoners van Oranje hebben dinsdagavond geprobeerd te verhinderen dat staatssecretaris Klaas Dijkhoff (asielzaken) met zijn auto wegreed. Ze blokkeerden de weg, waarna de auto omkeerde om een andere route te nemen.

Daarna ging een vrouw voor de auto staan om alsnog de auto tegen te houden. Zij werd weggetrokken door een agent, waardoor ze viel. Een woordvoerster van Dijkhoff en de politie hebben dat bevestigd. Een man sloeg tegen de spiegel van de auto die omklapte en schopte tegen het voertuig.

De bewoners waren boos over de honderden extra asielzoekers die in het dorp worden opgevangen. Ze hebben inmiddels alle toegangswegen tot het dorp geblokkeerd en houden alle voertuigen tegen. De politie houdt volgens een woordvoerder extra toezicht. Een busje van de ME staat in het dorp, geüniformeerde agenten en 'stillen' - agenten in burger - zijn eveneens aanwezig. Beveiligers staan bij de toegang van vakantiedorp Oranjestad waar asielzoekers worden ondergebracht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions