Transport Online - Geen nieuwe aanbesteding ov Limburg

Geen nieuwe aanbesteding ov Limburg

Geen nieuwe aanbesteding ov Limburg
06-10-2015 17:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

MAASTRICHT (ANP) - Er komt geen nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer (ov) in Limburg. De provincie Limburg heeft de bezwaren van huidig vervoerder Veolia tegen gunning van de nieuwe vervoersconcessie van treinen en bussen aan Arriva verworpen. Veolia kan wel nog in beroep gaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

In februari gunde Limburg het ov vanaf december 2016 tot en met 2031 aan NS-dochter Abellio. In juni trok Limburg die gunning weer in toen bleek dat NS en Abellio gesjoemeld hadden. De nummer twee van de aanbesteding, Arriva, werd daarop als nieuwe vervoerder aangewezen. Maar daartegen maakte Veolia, dat een nieuwe aanbesteding wilde, bezwaar.

Ook de provincie Gelderland heeft het bezwaar van Veolia afgewezen. Gelderland gaat over een deel van het spoor tussen Roermond en Nijmegen.

Bestuderen

Veolia wil eerst de afwijzing bestuderen en kon daarom dinsdag nog niet reageren.

Veolia heeft zichzelf volgens de provincie tijdens de aanbesteding buitenspel gezet door 4 miljoen euro extra per jaar te vragen bovenop het maximale jaarbudget van 55,5 miljoen. Veolia zei op extra kosten gejaagd te worden omdat de NS geen redelijk aanbod deed voor het gebruik van faciliteiten op stations. Maar dat geldt volgens de provincie net zo voor Arriva, en die bleef wel binnen het budget.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions