Transport Online - Snel besluit over berging Flinterstar

Snel besluit over berging Flinterstar

Snel besluit over berging Flinterstar
06-10-2015 14:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BARENDRECHT (ANP) - De directie van rederij Flinter laat dinsdagmiddag met behulp van duikers een eerste inspectie uitvoeren naar de staat van de deels gezonken Flinterstar. Aan de hand van die inspectie wordt in samenspraak met de verzekeraars besloten op welke wijze het Nederlandse schip het beste kan worden geborgen.

Dat zegt directievoorzitter Bart Otto van de rederij. Volgens hem heeft het schip een gat in de achtersteven, waardoor de machinekamer en een deel van de ruimen water maken. Door dat gat stroomt volgens hem ook in kleine hoeveelheden olie de Noordzee in.

"De vraag is of het schip total loss is of nog kan worden gerepareerd", aldus Otto. Door de ligging van het schip op een zandbank nabij een drukbevaren vaarroute richting de Westerschelde, kan de Flinterstar daar niet lang blijven liggen.

Over de schuldvraag wil Otto zich niet uitlaten. Op animatiefilmpjes, onder meer verspreid via reddingsbrigade KNRM aan de hand van de vaarbewegingen, lijkt het alsof de Flinterstar van stuurboord komt en op de vaarroute dus voorrang had.

"Laten we het erop houden dat we vandaag erg veel geluk hebben gehad. De tanker was immers driemaal zo groot als de Flinterstar", aldus de directievoorzitter. "De bemanning is gered en doordat er geen harde wind of storm op de kust stond, is er voorlopig geen olie op de stranden terecht gekomen."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions