Clicky


Ambulancepersoneel houdt werkonderbreking

Ambulancepersoneel houdt werkonderbreking
06-10-2015 09:32 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Ambulancepersoneel legt woensdagmiddag, verspreid over het land, het werk neer. Het is voor het eerst dat ziekenautomedewerkers een landelijke werkonderbreking houden, meldde FNV Zorg & Welzijn dinsdag. De actie is een protest tegen het uitblijven van een goede cao.

Van 12.00 tot 16.00 uur rukken ambulances alleen uit bij spoedgevallen en gaan reeds geplande ritten met patiënten niet door. De tien regio’s waar boos personeel woensdag het werk neerlegt zijn Amsterdam, Rotterdam, Haaglanden, Utrecht, Noord-Holland Noord, Flevoland, Kennemerland, Oost-Nederland, Noord-Oost Gelderland en Gelderland-Zuid.

"Totdat werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) akkoord gaat met een fatsoenlijke cao, blijft het ambulancepersoneel de komende weken actievoeren'', aldus een bestuurder van de bond. ,,Naast goede afspraken over scholing, willen we ook duidelijke afspraken over een loonsverhoging van 2,5 procent en een aanvaardbaar ouderenbeleid." De FNV wil bijvoorbeeld dat medewerkers van 55 jaar en ouder niet meer verplicht nachtdiensten draaien. "Het is immers zwaar en zeer verantwoordelijk werk dat zij dag en nacht verrichten. Dat werkgevers dit niet weten te waarderen, is onaanvaardbaar."