'Nationaliseren Air France is geen oplossing'

'Nationaliseren Air France is geen oplossing'
06-10-2015 09:18 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Franse belastingbetalers zullen niet opdraaien voor de financiële problemen bij Air France. Minister van Transport Alain Vidalies zei dinsdag tegen RTL Radio geen heil te zien in een nationalisatie van de luchtvaartmaatschappij.

Vidalies riep het bedrijf en de vakbonden op weer met elkaar te gaan praten. Maandag liepen de emoties hoog op nadat bekendgemaakt werd dat 2900 werknemers de komende jaren hun baan zullen verliezen. Daarbij werd geweld gebruikt door demonstrerend personeel tegen twee bestuurders van Air France.

De grootste vakbond van Air France-piloten, SNPL France Alpa, stelde in een interview met de krant Les Echos dat Air France bij de Franse overheid moet aandringen op lagere heffingen op luchttransport. "Piloten vragen langer te werken voor hetzelfde geld heeft geen enkele zin als de heffingen gelijk blijven'', aldus vakbondsleider Erick Derivry.

De Franse president François Hollande zei dinsdag dat het geweld bij Air France onacceptabel is en dat het imago van Frankrijk door het incident kan worden geschaad. Air France doet aangifte vanwege het geweld.

De Nederlandse vakbond CNV Vakmensen uitte dinsdag zijn zorgen over de "explosieve situatie'' bij Air France. Volgens de bond gedragen de werknemers van de Franse partner van KLM zich als "verwende kinderen''. Dat is slecht voor het imago van Air France-KLM, aldus CNV. "En als de acties echt uit de hand lopen en er weer massale stakingen dreigen, heeft dat ook uitstraling op KLM. Bijvoorbeeld vluchten die niet aansluiten, boze reizigers.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden