Transport Online - Kapitein Flinterstar onderkoeld in ziekenhuis [+foto]

Kapitein Flinterstar onderkoeld in ziekenhuis

Kapitein Flinterstar onderkoeld in ziekenhuis [+foto]
06-10-2015 09:23 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BARENDRECHT (ANP) - De kapitein van het gezonken vrachtschip Flinterstar is dinsdagochtend met lichte onderkoelingsverschijnselen in een Belgisch ziekenhuis opgenomen. Hij maakt het verder goed, meldt directievoorzitter Bart Otto van rederij Flinter in Barendrecht.

"Onze kapitein zat onder de zware olie en wordt op dit ogenblik schoongemaakt in het ziekenhuis, maar verder is met hem en de rest van de bemanning alles in orde'', aldus Otto. "De kapitein zit alweer aan de koffie. Godzijdank is iedereen in veiligheid.'' De andere bemanningsleden werden in de haven van Zeebrugge opgevangen.

Volgens de rederij is het de twaalfkoppige bemanning gelukt de Flinterstar, met een lading staalplaten op weg naar Noord-Spanje, op een zandbank te zetten. Het vrachtschip kwam dinsdagmorgen rond 04.00 uur in aanvaring met de LNG-tanker Al Oraiq, varend onder de vlag van de Marshalleilanden.

"De Flinterstar is niet helemaal gezonken'', zegt Otto. "De kranen staan nog boven water. Gelukkig kon het schip buiten de vaargeul worden gebracht.''

Wel lekt het schip olie doordat een van de brandstoftanks is gescheurd. Vandaar dat de kapitein onder de stookolie zat.

De lading van het schip vormt geen bedreiging voor het milieu. De lekkende olie wordt volgens Otto opgevangen door een scherm. Later dinsdagochtend wordt op het kantoor van Flinter gesproken over een bergingsplan. "De Flinterstar ligt stabiel. Er is geen noodsituatie. Samen met de verzekeringsmaatschappij gaan we kijken hoe we het schip kunnen bergen.''

Flinter behoort tot de vijf grootste Nederlandse rederijen en heeft meer dan vijftig schepen in de vaart. De vloot vaart grotendeels onder Nederlandse vlag. Flinter bestaat sinds 1989 en is gespecialiseerd in zogenoemde multipurposeschepen van rond de 11.000 ton. De rederij vaart onder meer op Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika.

Foto bij daglicht van de Flinterstar, gemaakt door Nicolas Decock/KNRMNIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions