Clicky

 
Transport Online - Drukke ochtendspits door regen

Drukke ochtendspits door regen

Drukke ochtendspits door regen
06-10-2015 08:45 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - De regen veroorzaakt dinsdagochtend een bijzonder drukke ochtendspits, volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) de een na drukste van het jaar sinds de sneeuw op 5 februari. Rond 08.15 noteerde de verkeersdienst van de ANWB volgens een nieuwe telling 710 kilometer aan files op de rijks- en N-wegen.

Zo was de Botlektunnel op de A15 van Rotterdam richting Europoort enige tijd afgesloten doordat een te hoge vrachtauto toch de tunnelbuis is ingereden. Daarachter staat een sliert auto's van 7 kilometer.

Ook op de A27 is het bijzonder druk met een file van 28 kilometer lengte tussen Breda en Utrecht. Bij het knooppunt Empel, waar de A2 en de A59 bij Den Bosch samenkomen, staat het verkeer eveneens vast door enkele aanrijdingen.

De VID meldt een aantal ongelukken op de A13 tussen Rotterdam en Den Haag. In beide richtingen staan files. Op de rijbaan richting Rotterdam is de linkerrijstrook afgesloten. De A44 van Den Haag naar Amsterdam is ter hoogte van Kaagdorp afgesloten nadat daar rond 08.30 uur zes auto's op elkaar botsten. Er zijn geen berichten over gewonden.

In normaal gesproken relatief rustige regio's als Friesland en Drenthe komt het verkeer in flinke files terecht, waarschuwt de VID. De verkeersdienst van de ANWB meldt dat juist de omgeving van Amsterdam, waar doorgaans lange files staan, minder last heeft van de extreme drukte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden