Transport Online - TNT voelt onrust in opkomende markten

TNT voelt onrust in opkomende markten

TNT voelt onrust in opkomende markten
05-10-2015 13:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - TNT heeft last van economische tegenwind in onder meer Brazilië, China en Australië. Ook in Frankrijk staat de winstgevendheid onder druk. De operationele winst, gecorrigeerd voor eenmalige posten, zal mede daardoor in het derde kwartaal waarschijnlijk flink lager uitvallen dan een jaar eerder.

Dat maakte de pakketvervoerder maandag bekend, voorafgaand aan een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarin een overnamebod van de Amerikaanse branchegenoot FedEx wordt toegelicht. De derdekwartaalcijfers worden op 26 oktober gepubliceerd.

TNT zegt wel voortgang te hebben geboekt met zijn meerjarige kostenbesparingsprogramma. Ook de investeringen voor dit jaar liggen op koers. Het bedrijf beschouwt 2015 als een ,,uitdagend overgangsjaar''. Vanaf volgend jaar wordt een verbetering voorzien.

Het duurt daarna nog zeker twee jaar voor TNT ten volle profiteert van de ingrijpende reorganisatie die momenteel wordt doorgevoerd. In de tussentijd hoopt het bedrijf de overname door FedEx te hebben voltooid. Daar moet dan nog wel toestemming voor worden gegeven door de Europese Commissie.

Brussel onderzoekt nog of de overname de concurrentie op de Europese markt voor pakketbezorging niet te veel inperkt. Bij een eerder voorgestelde combinatie van TNT met het eveneens Amerikaanse UPS oordeelde de mededingingswaakhond dat dit wel het geval was.

De top van het bedrijf stelde maandag dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat Brussel de overname door FedEx blokkeert. Bestuursvoorzitter Tex Gunning zei dat hij er nog altijd van uitgaat dat de transactie in de eerste helft van volgend jaar kan worden afgerond.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions